harmony happiness healing

Jaartraining – Basiskennis

“Exclusieve content voor deelnemers van de jaartraining.”

Welkom!

Wanneer je kiest voor het Pad van I AM kies je voor een Pad dat je ‘loopt’. En dit Pad loopt – net zoals elk ander Pad – door een landschap heen. Een landschap dat je zowel innerlijk als uiterlijk ervaart. En – hoewel dit Pad onvermijdelijk en onverbiddelijk leidt naar ‘Volmaaktheid’ – kan het in de eerste instantie soms verre van ‘Volmaakt’ voelen. Kuilen in de weg, hobbels op je Pad, een route die omhoog lijkt te lopen, een afdaling die te sterk is waardoor je er vanaf lijkt te donderen, een lawine die je tegenkomt, het kan allemaal. Daarom vraagt dit Pad elke keer om een keuze te maken. Een keuze vóór dit Pad. Ook als het ‘regent’, ook als het ‘sneeuwt’, als het te heet onder je voeten wordt, of als het juist te koud is en je jezelf alleen voelt. En JUIST als het goed gaat, juist als je denkt ‘vandaag even niet, want ik voel me zo goed. Nu hoef ik geen prayers te doen’. Tijdens al deze momenten is er maar 1 focus en dat is jouw Goddelijk Zelf de leiding over jouw denken, voelen en handelen geven. Elke dag weer.
Als je dit zo kunt zien en snapt dat wat je tegenkomt ‘oud’ is, een expressie van wat je gelooft, wat je aan te kijken hebt, wat je hebt op te lossen, wat je moet laten gaan en je doet het werk wat je hierop te doen hebt, dan wordt de Presence in jou steeds sterker. Dan wordt het Licht dat JE BENT steeds meer helder. Dan voél je het Goddelijk Zelf beter en beter en zie je dat je inderdaad in staat bent om de omgeving te beheren vanuit die afstemming. Problemen zal je steeds minder tegenkomen, omdat je er niet meer mee resoneert. En wanneer je een probleem tegenkomt, zal je in staat zijn om deze snel op te lossen. Omdat je het bewuste beheer over jouw Wezen terug krijgt door het werk wat je doet. Omdat je jouw spiritueel onderscheidingsvermogen traint en jouw waakbewustzijn gaandeweg bevrijdt van de vereenzelviging met ‘het valse ik’. Dit is geen belofte. Dit is een garantie. De voorwaarde is wel dat jij verantwoordelijkheid neemt voor jouw eigen werkelijkheid. De voorwaarde is ook dat je bereid bent om je werk te doen. De garantie is dat jouw Leven dan meer en meer een expressie wordt van de Harmonie van het Goddelijk Zelf. Misschien niet direct. Misschien ook wel. Misschien ga je soms enorm op je bek. En ook dat is wat het is. WEET: Wij lopen allemaal hetzelfde Pad. We helpen elkaar waar we kunnen. We juichen je toe en we zijn dankbaar voor elke overwinning. Maar uiteindelijk moet je het zelf doen. Het heet niet voor niets het Pad van ZELF-realisatie.

Dus nogmaals: Welkom op dit Pad, Beminde. Het Pad terug naar Huis.

There’s a light so bright
Burning deep inside
You got to feed it
Heed it
Let it be your guide
It’s the only hope we have
The only hope we have

Spirit’s calling
Through heart’s desire
Destroying fear with love’s fire
Sleeping warriors now awaken
To the cries of those forsaken
It’s the only hope we have
The only hope we have

Prayers voor deze les

iam cursus

Scientific prayers
In dit programma maken we onder andere gebruik van zogenaamde ‘scientific prayers’ (wetenschappelijke gebeden), affirmaties en ‘decrees’ (commando’s). Deze methodes, die helpen om ons Goddelijk Zelf te voelen, zijn niet nieuw. Het zijn universele technieken die niet op een specifieke religie gebaseerd zijn. Ze vormen een laagdrempelige toegangspoort voor iedereen die harmonie wil ervaren in zijn/haar leven.

Ze hebben hun Kracht de laatste 150 jaar al miljoenen malen bewezen door de levens van mensen die ze toepasten in een oogwenk ten goede te veranderen. Er zijn dus bewijzen te over dat ze werken. Het mooie hieraan is, is dat ze werken zonder dat je hoeft te snappen waarom ze werken. Je kunt er dus gelijk mee starten en al een positieve werking verwachten.

Voor ons boek ‘I AM, Woorden met helende kracht’ hebben we een speciaal programma gemaakt dat lezers en deelnemers krijgen wanneer ze het boek bestellen. Je bent dit al tegen gekomen in de voorbereidingsles en als het goed is ben je hier ook de afgelopen tijd mee aan de slag gegaan.

Zo niet, dan is hier nogmaals de link naar deze korte cursus.
Bekijk dit eerst voordat je aan de prayers gaat beginnen. Zo weet je hoe je de juiste houding aanneemt ten aanzien van het doen van prayers en decrees.

De basisprayers 1, 3 en 10 kan je gaan gebruiken als onderdeel van jouw dagelijkse ritueel. Start jouw dag ermee en elke prayerronde die je voor jezelf doet. Het zijn belangrijke prayers.

De prayers voor deze les
Prayers zijn woorden van Waarheid.
Door de prayers uit te spreken, ‘herinner’ je je de Waarheid weer.
Je verhoogt hiermee de trilling van jouw energieveld. En ‘als vanzelf’ wordt het opslagbewustzijn dan gereinigd van de dingen die je bent gaan geloven en aan bent gaan nemen als ‘waar’. Over jezelf, over anderen, over de wereld, over God en het universum. Een scientific prayer is een soort ‘detox’. Elke prayer die je doet, is een ‘detoxje’ op zich.

Tijdens het doen van een prayer krijg je ook vaak al informatie vanuit jouw systeem. Als je merkt dat je geen woord gelooft van wat je uitspreekt, ‘zie’ je de programmaties die opgeslagen liggen in jouw onderbewustzijn en die jou weerhouden om de waarheid van de woorden te voelen. Eigenlijk geeft jouw systeem dus feilloos aan wat je nog op te ruimen hebt. Het is een ‘healing signal’. Een uitnodiging om jezelf weer terug te brengen naar de Heelheid en de Liefde, die je werkelijk bent, om je daarmee te vereenzelvigen. Zodat de vervormingen die waarneemt worden opgelost in de Liefde. 

Tip!
Om te bepalen hoe vaak je dergelijke prayers moet herhalen, kan je in jezelf op laten komen wat de weerstand in jou op het woord ‘God’ of ‘Goddelijk’ is. Hiervoor gebruik je de schaal van 0 – 10. Bij 0 is er geen weerstand (dan hoef je de prayers niet te doen. Of weet je, doe toch maar. Helpend is het altijd). Bij 10 heb je te maken met extreem veel weerstand. Welk cijfer komt er in jou op wanneer je jezelf deze vraag stelt?

Voel maar eens wat er in je gebeurt wanneer je de volgende prayers uitspreekt:

Prayer 125 – (Een nieuw huis) Dit lichaam zegenen
Deze prayer is voor de les aangepast. We hebben de woorden ‘Een nieuw huis’ vervangen door ‘Dit lichaam’.
Verder blijft de prayer exact hetzelfde in de opbouw.

Dit lichaam is gevuld met de Energie van het Goddelijk Zelf. Dit lichaam is de tempel van deze Energie.
Dit lichaam is het heiligdom van deze Energie.
Dit lichaam is de veilige haven van het Goddelijk Zelf.
Dit lichaam is het toevluchtsoord van het Goddelijk Zelf.
Dit lichaam is ondergedompeld in de Liefde van het Goddelijk Zelf. Dit lichaam straalt met het Licht van het Goddelijk Zelf.
Dit lichaam is gezegend met de Genade van het Goddelijk Zelf.
In dit lichaam vind ik troost.
In dit lichaam vind ik verlichting.
In dit lichaam vind ik wijsheid.
In dit lichaam vind ik vreugde.
In dit lichaam vind ik rust.
Dit lichaam is nu gezegend
met de prachtige, eindeloze, krachtige, helende,
stralende, vreugdevolle, constante stroom van de Liefde van het Goddelijk Zelf.
Dank U, I AM, en ZO IS HET.

Prayer 130 – Het helen van (kerken, tempels, synagogen of heilige ruimtes) dit lichaam
Ook deze prayer is aangepast. We hebben ‘kerken, tempels, synagogen of heilige ruimtes’ wederom vervangen door ‘dit lichaam’.

Dit lichaam is nu gevuld met het Licht van de Liefde en Waarheid van het Goddelijk Zelf.
Alle beperkende, negatieve, zware energie die zich in dit lichaam heeft vastgezet,
is nu liefdevol opgetild in de Aanwezigheid van het Goddelijk Zelf.
Het is nu geheeld en vergeven, opgetild in Liefde, verenigd met de Waarheid van Zijn.
Gevuld, omgeven en geheeld in de Liefde van het Goddelijk Zelf, gevuld, omgeven en geheeld in het Licht van het Goddelijk Zelf.
Vrij van angst, vrij van pijn en vrij van de aardse trillingen, vrij om in het Licht van het Goddelijk Zelf te worden opgenomen.
Ga nu in vrede.
Je bent nu vrij. Je bent nu weer thuis. Je bent bemind.
Ik roep nu de Heilige Geest op om dit lichaam te zuiveren, te helen en te reinigen
met het kristalheldere, zuivere water van de heilige Aanwezigheid van het Goddelijk Zelf.
Dit lichaam waarin ik huis, is heilig.
Dit lichaam is nu opgeladen, gevoed, gevuld, doordrenkt, doordrongen en omgeven met het zuivere witte Licht van het Goddelijk Zelf.
Dit lichaam is opgetild tot de hoogst mogelijke trilling, die comfortabel en inspirerend is voor mezelf en anderen.
Dit lichaam is het altaar van het Goddelijk Zelf.
Dit lichaam is de thuisbasis van het Goddelijk Zelf.
Dit lichaam is de woning van het Goddelijk Zelf, nu en altijd.
Dank U, I AM en ZO IS HET.

Prayer 69 – Goddelijke creativiteit
Wanneer je afstemt op de oneindige Goddelijke creativiteit, komt je innerlijke genialiteit naar voren en brengt jouw creatieve expressie je succes en geluk.

Het Goddelijk Zelf in mij
is mijn Bron van onbegrensde Kracht en creatieve expressie. IK BEN de creatieve Kracht in mijn wereld.
IK BEN oneindige creativiteit.
In het Goddelijk Zelf leef ik, beweeg ik en BEN IK.
Mijn Goddelijk Zelf leeft, beweegt en drukt zichzelf uit in mij. Ik creëer nu vreugde, Liefde en succes.
Ik zie nu meer gezondheid, rijkdom en geluk
dan ik ooit eerder gezien heb.
Het Koninkrijk van God in mij
is een schat van Volmaakte ideeën die mijn leven verrijken. Dank U, I AM, en ZO IS HET.

Download hier de printversie

Wat is een decree?

In deze training ga je leren werken met zogenaamde ‘decrees’. Wat is dat en waarom doen we dat?

@Karsten kan je dit onderstaande van ‘de letterlijke vertaling’ naar ‘besluit’ in een blokje plaatsen?

De letterlijke vertaling van decree is volgens de Dikke van Dale (www.vandale.nl):

de·creet (het; o; meervoud: decreten)
1
verordening (van overheidswege); = besluit

Het betekent dus precies dát wat je uitspreekt, moét gebeuren. Het is een ‘verordening’. In dit geval ben jij de ‘overheid’ die bepaalt welke richting jouw Volmaakte Levensenergie moet volgen. Zo’n decree spreek je dus altijd uit vanuit een gevoel van innerlijke autoriteit. Vanuit een gevoel van ‘Dit IS zo. Dit moét gebeuren’. Voor nu is dit misschien nog een concept. Iets wat je nog niet kan voelen, maar wat je nog even kan aannemen wanneer jij weer vanuit een liefdevolle innerlijke leiding jouw leven wilt leven. Zodat je gaandeweg kan leren dat jouw Levensenergie jouw aandacht volgt. Als je een decree gebruikt, houd je dan aan dit bevel wat je gegeven hebt.

Een ‘decree’ is een ‘bevel’. Zoals je weet, is de vooronderstelling van een bevel dat dat wat je uitspreekt moét gebeuren. Het kan niet anders. Werken met decrees laat je zien in hoeverre je werkelijk gelooft en voelt dat jouw bevel wordt opgevolgd. Wanneer je een decree uitspreekt, moét deze ondersteund worden door een gevoel van zekerheid. Wanneer je een decree uitspreekt vanuit een gevoel van ‘Wie ben ik om dit te bevelen’? of ‘Ik twijfel eraan dat het uitkomt’ of ‘Ik verdien dit niet’ of ‘Ik vind dit eigenlijk vaag’, ondermijn je jouw decree. Want wat je feitelijk doet, is de energie van de decree herkwalificeren met een gevoel van onvolmaaktheid. En wat zal je dus terug zien? Juist, dat gevoel van onvolmaaktheid.

Het I-Thought, laten we het vanaf nu het valse ik/vals zelf noemen, gebruikt de hele dag door decrees. Want het laat je de hele tijd dingen zeggen als: ‘Ik kan dit niet’, ‘Het lukt me niet’, ‘Dit is moeilijk’, ‘Ik ben dit of dat’, ‘Die persoon is dit of dat’ etc. En in de mate waarin jij dit in jouw gevoel accepteert, bewaarheid jij die decree die het valse ik jou laat denken. Het valse ik wil dat je dit soort gedachten denkt, omdat je door die gedachten te accepteren, jouw Volmaakte Levensenergie verlaagt naar de trilling die het valse ik nodig heeft om zichzelf in stand te houden. En omdat energie nou eenmaal werkt zoals het werkt, krijg je ook BEVESTIGD dat de gedachten ‘waar’ zijn die het valse ik jou heeft laten denken. Zo weeft het valse ik een web van onwaarheden om jou heen. En dat web voel jij als het ‘ik’.

Bewust werken met decrees die jouw I AM Presence activeren om ‘volmaaktheid’ te creëren door jou, voor jou, als jou, leert je dat JIJ dat valse ik niet BENT. Dat JIJ energie kan veranderen en sturen op een POSITIEVE, LIEFDEVOLLE en MEDEDOGENDE manier. Met dus een andere uitkomst.

We hebben vele decrees die je kunt gebruiken. In les 1 heb je al een aantal decrees gekregen die je bent gaan toepassen. In deze les staan de volgende decrees centraal:

DECREE

IK Beroep mij op de Wet van Vergeving voor alle vervormingen in het denken, voelen en handelen waarmee ik mijn Volmaakte Levensenergie heb gekwalificeerd met onvolmaaktheid. Het spijt me, vergeef me, ik hou van je, dank je wel.

IK BEN de Machtige Verterende Vlam die alle vervormingen in het denken, voelen en handelen, oorzaak en gevolg, record en memory, volledig verteert en al het onzuivere in het Ego.

 

Gebruik hierbij ter ondersteuning de prachtige piano compositie van Marlou, die ze speciaal voor deze les heeft gemaakt, geïnspireerd op de I AM Chart en de Machtige Verterende Vlam decree. De muziek duurt ongeveer 5 minuten.

 

The Law of Life

De ‘I AM Presence’ of ‘IK BEN’ is jouw Zuivere, ‘Hogere’ Goddelijk Zelf en het is het bewustzijn in jou dat iets waar kan nemenHet waarnemende deel van jouw bewustzijn is dus ‘I AM’. Het is niet hetzelfde als dat wáje waarneemt. Dat zijn verschillende dingen. Want datgene wat je waarneemt, kan bijvoorbeeld iets zijn in de omgeving: een persoon, een ding, een situatie en fysieke manifestaties. Je neemt een ‘object’ waar. Iets buiten jou. En jij bent het ‘subject’ dat het kan waarnemen. Dat wat je kan waarnemen, dat kan je niet ‘zijn’. Simpel gezegd: als je bijvoorbeeld een glas buiten jou kan waarnemen, dan kan je dat glas niet zijn. Dat klinkt voor een glas wel logisch toch? En het geldt ook voor andere dingen die je kan waarnemen. Dus laten we wat verder doorpakken.   

Datgene wat je waarneemt, wordt altijd geïnterpreteerd door verschillende andere lagen in je bewustzijn. Personen, dingen, situaties en fysieke manifestaties roepen automatisch gevoel op. En dat gevoel wordt geïnterpreteerd en gelabeld met woorden (denken) als: prettig, niet prettig, koud, warm, ver, dichtbij, hier, daar, boos, verdrietig, blij, vrij, eenzaam, afgewezen, niet goed genoeg, honger, dorst, ik wil dat, ik wil dat niet etc. Daar worden vervolgens weer conclusies uit getrokken. En hier wordt jouw gedrag vervolgens weer door bepaald.  

Voorbeeld: Je verbrandt je hand aan de verwarming. Dat doet ‘pijn’. Verwarming = dus ‘pijn’. Dus het concept ‘verwarming’ wordt opgeslagen onder het kopje ‘potentieel gevaarlijk’. En vanaf dat moment word je behoedzaam in de buurt van een verwarming. Je kan dit dus ook vervangen door ‘theepot’, ‘pan’, ‘heet water’, ‘vuur’ etc. Op zich niets ‘mis’ mee, tenzij het je beperkt in je dagelijks functioneren.  

Het opslagbewustzijn is handig…toch? 

Met het opslagbewustzijn zelf is niets ‘mis’. Het is juist handig om dit te hebben, want zo hoef je niet steeds alles opnieuw te lerenHet werkt alleen vaak niet meer zo goed omdat dit bewustzijn vervuild raakt met allerlei overtuigingen, emoties, conclusies en aansturingen die niet kloppen met de informatie in het hier en nu. Dat wil zeggen: je reageert vanuit informatie die niet overeenstemt met de actie die eigenlijk van je gevraagd wordt. Je kan zoiets altijd herkennen omdat je er dan achteraf een innerlijke dialoog over krijgt (Heb ik dit wel goed gedaan? Moest dit niet anders? Het is niet mijn schuld! Ik ben boos/afgewezen..etc’). Negatieve innerlijke dialoog of eigenlijk überhaubt een innerlijke dialoog hebben over iets of iemand, laat je keer op keer zien dat je jouw handeling(en) hebt laten aansturen door een programmering. 

De geboorte van het ‘valse ik’ 

En daarnaast ontstaat er in het opslagbewustzijn rond 2 jaar het ‘ik’ besef. En dit ‘ik’ krijgt ook allerlei labels met betrekking over hoe het vindt dat het behoort te ‘zijn’ om zichzelf veilig te voelen en staande te houden in die omgeving. Het waakbewustzijn ontkoppelt zich hierdoor van de Presence en identificeert met dit ‘ik’ in het opslagbewustzijn, wat ook praat met jouw ‘stem’ tegen jou. Dit ervaar je als het denkende ik in jouw hoofd. Zo zijn er heel veel ‘ikjes’ die in jouw hoofd een plekje hebben gekregen en die nu jouw gedrag en jouw keuzes bepalen. Ook emoties kunnen een soort ‘ik’ worden voor je. Wanneer je te maken hebt met een ‘emotie-ikje’, word je als het ware ‘overgenomen’ door de emotie en kan je jezelf er niet meer uit losmaken. Herkenbaar? 

 Oefening: 

 • Ga zitten. 
 • Leg de hand op jouw Hart. 
 • Adem 4 in en 4 uit. 
 • Neem hier even rustig jouw tijd voor.  
 • Ervaar nu dat er een omgeving is. 
 • Hoor de geluiden in de omgeving. Luister er even naar en neem waar wat er gebeurt IN jou als je luistert. 
 • Wees je ervan bewust dat je enkel kan horen, omdat er een lichaam is die dit kan waarnemen. 
 • Wees je er tevens van bewust dat er bewustzijn is dat het lichaam waarneemt. En dat dat lichaam in een omgeving is. 
 • Ervaar dit nu als 3 verschillende dingen maar toch verbonden. Want het 1 kan niet zonder het ander 
 • Houd je aandacht in het waarnemende deel (jouw waakbewustzijn) terwijl je je bewust bent dat alles wat je hoort, gelabeld wordt.  
 • Ervaar dat je voelt. 
 • Ervaar dat je over dat gevoel iets denkt. 
 • Ervaar ook dat het kan lijken alsof je niets ‘voelt’.  
 • Ervaar ook dat het kan lijken alsof je niets ‘denkt’. 
 • Neem waar dat zowel het voelende als het denkende niet iets is wat je BEWUST kiest. Emoties komen en gaan. Denken komt en gaat.  
 • Kan je de bron waarnemen van waaruit dit komt? 
 • Het antwoord is waarschijnlijk ‘nee’.  
 • Je kan enkel de emotie of de gedachte waarnemen en zelfs dat hoeft niet altijd even helder te zijn.  
 • Zie nu dat er een omgeving met een lichaam en een bewustzijn is. Edat er gevoelens en gedachten zijn. Deze kunnen gaan OVER dat lichaam in die omgeving en de ‘ik’ die zich in die omgeving moet bewegen.  
 • Alle gedachten en gevoelens OVER dat ‘ik’ in jouw lichaam, vormen jouw persoonlijkheid.  
 • Zie nu dat jouw persoonlijkheid en jouw ‘waakbewustzijn’ 2 verschillende dingen zijn. Eerst was er jouw ‘Presence’ (denk aan de baby’) en toen kwam er het ‘ik’ in jouw hoofd. Die laatste ontstond pas toen jij ongeveer 2 was. 
 • Welke ‘ikjes’ in de buitenwereld heb jij op de ‘ik’ in jouw hoofd ‘geplakt’. Oftewel: Herken je bepaalde gedachten omdat deze door een vader/moeder/vriend/vriendin/broer/zus/neef/nicht/opvoeder/leraar/held gezegd zijn? Het zijn dus eigenlijk niet joúw gedachten, maar gedachten die je hebt overgenomen. Dit kan ook gelden voor emotionele patronen en gedragingen. 
 • Schrijf de namen van die ‘ikjes’ op en welke gedachten/overtuigingen (die nu van jou zijn) eigenlijk van hén afkomstig zijn. 
 • Zo kan je waarnemen dat jouw gedachten/overtuigingen mede voortkomen vanuit de omgeving.  
 • Dit noemen wij in de training ‘omgevings-ikjes’.  
 • Het helpt je om jezelf hiervan bewust te worden en je kunt het meer en meer herkennen als je jezelf de vraag stelt:
  ‘Aan wiens mening hecht ik veel waarde?’. 

Voorbeeld van Omgevings-ikjes:

 

Wanneer datgene wat diegene vindt belangrijk voor je is en leidend is in jouw keuzes, ga je eraan voorbij dat JIJ de Schepper bent van jouw werkelijkheid. Zodra jij macht afgeeft aan iets ‘buiten’ jou, ontkracht jij dus altijd jouw eigen Scheppende Kracht en geef je als het ware jouw Volmaakte Levensenergie aan die ander.

Omgevings-ikjes kunnen een behoorlijke impact hebben op de manier waarop jij jouw leven vormgeeft. Als het positief en bekrachtigend is, is dat uiteraard heel fijn. Maar als dit jou beperkt in hoe jij jezelf neerzet, als dit jou ontkracht en tegenhoudt in jouw ontplooiing, wanneer dit jou weerhoudt jezelf uit te drukken in jouw volle glorie, dan is het tijd om dit te onderkennen en jezelf te bevrijden van deze identificaties. 

Er zijn vele ‘ikjes’ die een rol willen spelen. Maar er is maar 1 IK, de I AM Presence, de Goddelijke Tegenwoordigheid die JIJ BENT. Die geen agenda kent, die onvoorwaardelijke Liefde IS en Volmaakte Zuiverheid IS. En daarom zou dit ook de enige moeten mogen zijn die jouw keuzes bepaalt. Kijk naar de I AM Chart (onder het tabje ‘meditatie’) die een respresentatie weergeeft van jouw Ware Zelf.

Nu gaan we de stap maken naar ‘alles is energie’ en wat dit dan betekentgezien vanuit deze training. Om jezelf te kunnen herenigen met wie JE werkelijk BENT, is het namelijk noodzakelijk om te leren waarnemen vanuit dit standpunt. Het opslagbewustzijn kan hier moeite mee hebben omdat het meer is opgebouwd met informatie over ‘vormen’ en niet zozeer over ‘energie’.  

Dus laten we het opslagbewustzijn even vullen met wat (misschien nieuwe) informatie over de energetische principes van onze werkelijkheid. 
Maar voordat we dat gaan doen, laten we de energie eerst ‘klaarzetten’. Dan leer je gelijk hoe je dat doet. In de onderstaande oefening creëer je de juiste voorwaarden om leren makkelijk te maken. Dus hoe doe je dat?  

Energie klaarzetten: 

Wees pro-actief en zet eerst de energie klaar vóórdat je verder gaat met deze les. Zo bepaal je jouw eigen ervaring en stuur je de energie naar het doel wat je wilt bereiken. Hiermee voorkom je dat programmeringen die jouw Volmaakte Levensenergie kunnen ombuigen jouw ervaring negatief kunnen beïnvloeden. 

Dit traint je op meerdere vlakken:  

 • Het maakt je bewust dat JIJ jouw Levensenergie stuurt. 
 • Het maakt je meer en meer bewust van het gegeven dat jij verantwoordelijk bent voor de kwaliteit van jouw ervaringen. 
 • Het leert je jouw focus te houden. 
 • Het creëert dat je het verband gaat zien tussen jouw denken/voelen/handelen en het effect op de omgeving. 
 • Het helpt je om het Goddelijk Zelf – dat JIJ BENT – meer en meer te voelen en dát ‘normaal’ te vinden. Doe daarom gedurende 5 minuten (of zo lang als jij prettig vindt) de volgende oefening en zet een timer. 
 • Het laat je ook zien waar je jezelf nog identificeert met het ‘valse ik’ en je aandacht schenkt aan programmeringen die jouw Volmaakte Levensenergie vervormen. Zo kan het je tonen dat je – ondanks dat jij jouw dag hebt klaargezet – je toch disharmonie tegenkomt gedurende jouw dag. Denk dan niet ‘het werkt niet’. Wees dan juist dankbaar voor dit ‘healing signal’. Want zo kan jij jezelf bevrijden van jouw identificatie met het ‘valse ik’. 

Oefening:
Met deze oefening kan je de energie klaarzetten die jou helpt leren. 

 • Adem in en uit met de focus op jouw Hart. 
 • Zodra je de rust voelt, zeg je:
  “IK BEN de Enige Tegenwoordigheid die handelt in mijn leefwereld”.
  “IK BEN het Volmaakte Begrip van alles wat ik wens te kennen en te begrijpen”. 
 • Zeg het een paar keer achter elkaar met pauzes ertussen terwijl je je focust op jouw Hart. Laat het vervolgens los. Je hebt de Volmaakte Levensenergie in beweging gezet. Belangrijk is dat je erop vertrouwt dat dit ook gebeurt, want wat je zegt MOET gebeuren. Anders ondermijn je je eigen bevel.

Heb je dit 5 minuten gedaan? Dan gaan we verder met de les. En neem het verschil waar in de kwaliteit van jouw Aanwezigheid. Herhaal eventueel als je hier behoefte aan hebt. Deze decrees kan je overal gebruiken waar je voelt dat dat nodig is. Dus maak er gebruik van! 

Alles is energie 

De energie die door ons heen stroomt en die ons ‘doet leven’, noemen wij Volmaakte Levensenergie. Deze energie stroomt ALTIJD door alles en iedereen heen. Ook als je er niet in gelooft en ook als je het je niet bewust bent. Deze energie – die in essentie VOLMAAKT is – volgt ALLES wat wij denken of voelen. Volmaakt wil zeggen: ‘op zichzelf staande zuiverheid’. Onze Levensenergie is dus op zichzelf staand (onafhankelijk) én zuiver. Deze Volmaakte Levensenergie – die altijd jouw focus volgt – komt in actie wanneer je spreekt, en wordt bewogen vanuit een gevoel van ‘ik’ (vandaar I AM of IK BEN). Het is de werkende kracht in ons en in alles om ons heen en is datgene wat ons bezielt. Zonder deze energie ís er geen leven. Deze energie stroomt door je heen op elk moment van de dag. Je gebruikt deze energie nooit niet. Zelfs als je slaapt of wanneer je bewusteloos bent, is deze energie nog actief. Het is de Intelligente Kracht in jouw lichaam. 

Kosmische substantie
Dit bovenste kun je niet begrijpen als je naar de werkelijkheid kijkt vanuit ‘vorm’. Om dit echt te kunnen begrijpen, MOET je de werkelijkheid bekijken vanuit energetische principes. ALLES IS ENERGIE. Misschien kan je je nog herinneren vanuit natuurkunde dat –hoewel we vaste vormen om ons heen zien – alles bestaat uit atomen. Hele kleine, trillende balletjes waar relatief gezien héél veel ruimte tussen zit. Alles om ons heen, onszelf incluis, bestaat uit atomen die letterlijk energie ZIJN. Alles is dus energie, ook al vertellen onze ogen ons iets anders. De ruimte die wij als leeg zien en ervaren, is helemaal niet ‘leeg’. Het bestaat uit een kosmische substantie (lees: kosmische deeltjes) die wij via ons denken en voelen constant beïnvloeden en waarmee wij onze werkelijkheid vormgeven. Iets wat de wetenschap nu druk aan het bewijzen is. Wat dat betreft leven we in een hele mooie tijd. En je hoeft gelukkig niet te weten hoé het precies zit. Net zoals je niet hoeft te weten hoe een telefoon precies werkt. Je hoeft alleen een uitleg te krijgen hoe de telefoon die jij wil gebruiken werkt en hoe je moet bellen of internetten om deze te kunnen gebruiken. Het is niet nodig om iets te snappen over de techniek erachter. 
 

Ik tril
De atomen waaruit ons lichaam bestaat, trillen dus. Ze bewegen en hebben een trillingsveld. Om ons lichaam heen bevindt zich hierdoor een veld van energie.  Dit veld reageertop elke emotie die wij voelen, die weer veroorzaakt wordt door de gedachten die we denken. Ons denken en voelen heeft invloed op hoe onze atomen gaan trillen. In de mate waarin we een bepaalde emotie voélen, is de invloed van deze emotie al dan niet groot op dat trillingsveld. Om deze reden kunnen we dingen bij andere mensen voelen. Iemand kan zeggen dat hij vrolijk is. Wanneer hij echter in werkelijkheid depressief is, zullen de meeste mensen dit kunnen voelen. Mensen die zichzelf als hoog sensitief bestempelen, staan erg open voor de trillingsvelden van anderen en pakken hier dingen van op. Dat zou niet erg zijn, wanneer je alleen de leuke dingen oppakt waardoor je je blij zou voelen. Vaak wordt hoog sensitiviteit gerelateerd aan het niet goed voelen. Mensen die hoog sensitief zijn, voelen zich vaak niet goed in grote groepen en mijden deze. Ze lijken juist gevoelig te zijn voor de lage frequentie van trillingsvelden van anderen. Wanneer je echter de focus op de Volmaakte Aanwezigheid, I AM, bekrachtigt (in plaats van je al dan niet bewust te focussen op de energievelden van anderen), kan je merken dat je steeds minder gevoelig en tot slot niet meer gevoelig bent voor de negatieve trillingsvelden om je heen. Je staat dan in een Krachtveld van Volmaakte Levensenergie dat een hoge, verlichtende frequentie heeft (ook naar iedereen om je heen). Zolang als je die focus onverminderd kan houden en jouw aandacht weghoudt van de onvolmaaktheid om je heen, biedt dit je bescherming tegen alle disharmonie die je eventueel tegenkomt. Ook bijvoorbeeld tegen WIFI- of 5G-straling. 

The Law of Life 

Energie volgt dus focus. Dit is een zogenaamde ‘Spirituele Wet’: The Law of Life. Die had je pas echt op school moeten leren. Want dit is DE Wet der Wetten, zeg maar. Als je deze Wet vanaf het begin van jouw leven had geleerd en als je had geleerd wat dit dan precies betekent, was je waarschijnlijk alerter geweest op jouw focus. Dan had je jouw focus getraind te houden op harmonie in plaats van op disharmonie. Had je jouw aandacht geschonken aan alles wat je verlangt en wat je blij maakt toch? Had je jouw focus wellicht zorgvuldiger gericht. Denk daar maar eens over na. Want wil je nog negatief denken of naar geweldfilms kijken als je weet dat je hier dan energie aan geeft. Misschien wel. Maar pak dan het volgende eens mee:  

Het trillingsveld wat jij om je heen bouwt en wat beïnvloed wordt door wat jij denkt en voelt, trekt – in overeenstemming met de Spirituele Wet van Aantrekking en The Law of Karma – hetzelfde naar zich toe. Wanneer je dus naar geweldfilms kijkt of het nieuws leest en je vindt er van alles van, dan wordt de trillingsfrequentie van jouw Volmaakte Levensenergie ‘omkleed’ met de trilling van datgene wat jij voeltJouw energieveld wordt zo gevuld met die frequentie. EN – en dat is het hele verhaal – je trekt vervolgens soortgelijke energie naar je toe in 1 of andere vorm. Dat gebeurt niet zomaar. Dus don’t panicPaniek is dus niet nodig. Juiste kennis hierover is nodig. Zodat je de juiste stappen kan nemen om te zorgen dat jouw energieveld weer zuiver wordt en blijft, dát is nodig. Niet alleen voor jouzelf, maar ook voor de hele wereld. Want alles is met alles verbonden en jouw energieveld interacteert met alles om jou heen. Dat dus… 

 

De juiste kennis 

Wat nodig is, is dat je begrip hebt over hoe energie zichzelf opbouwt. Wanneer je jezelf dus veelvuldig zou ‘voeden’ met negativiteit in een of andere vorm (geweldfilms, roddelen, boos denken, slecht nieuws, rampscenario’s, veel praten over wat er niet allemaal kan misgaan, negatief zijn etc.), dan bouwt de frequentie hiervan zich op in jouw energieveld. En wanneer jouw energieveld voldoende bekrachtigd is met die trilling van negativiteit, gebeurt er iéts in jouw leven waarvan je vervolgens kan zeggen: ‘Zie je wel! Ik wist het al’. Ja, je wist het al. En omdat je het WIST (in de zin van: zo IS het), gebeurde het. Je twijfelde er niet meer aan dat het zou kunnen gebeuren. En dat is het moment waarop de energie naar je kan terugkerenDat wordt Karma genoemd. 

 

The Secret 

Dát is wat de film ‘The Secret’ eigenlijk (een beetje onhandig en beperkt) in positieve zin probeerde uit te leggen. The Secret legde uit dat wanneer je je focust op dat wat je wil, datgene wat je wil ook gebeurt. Dat is waar. Alleen belichtte de film niet dat het enkel zo is als je echt gelooft en voelt dat je – datgene wat je verlangt – er al IS. Het legde niet uit dat je onderbewuste overtuigingen overeen dienen te stemmen met datgene wat je verlangt. Want je kan die Ferrari of dat huis wel willen, als jouw overtuigingen echter iets heel anders zeggen, zal je die echt niet manifesteren. 

Maar waar is het dat wanneer jij jouw trillingsveld in een hoge frequentie kan houden (de frequentie van blijheid, liefde, vrolijkheid, vrijheid, eenheid, creativiteit, geluk etc) jij ervaringen naar je toetrekt die DEZELFDE frequentie hebben. Je krijgt dus NOG MEER dingen waar je blij van wordt, Liefde door voelt, vrolijk van wordt, je vrij door voelt etcetera. Je kan dus jouw eigen leven een positieve wending geven door jouw EIGEN focus te veranderen. Door te stoppen met aandacht te geven aan datgene wat je NIET wilt. En te leren hoe jij jouw focus kan houden op wat je WEL wilt.  En laat dat nou precies zijn waar deze training over gaat… en meer…

Happy! Thank you, more please! 

 

Harmoniseer jouw energie

Met behulp van de juiste kennis, een gedegen practice en toewijding kan je leren hoe je in ELKE omstandigheid afgestemd kunt blijven op het Goddelijk Zelf. Dat deel in jou wat onaangeraakt en zuiver is. Dat deel in jou dat verbonden is met alles en alles ziet, weet en kent. Waardoor het ook altijd precies de juiste reactie kan geven die nodig is in het moment. Wanneer je de practice toepast, zal je merken dat je gaandeweg steeds minder ‘geraakt’ zal worden. Rust en harmonie worden je normale staat. En vanuit die rust en harmonie BEN JE de Poort voor jouw Goddelijke Levensenergie die harmoniserend werkt. Je kunt leren hoe je deze energie kan sturen. Waardoor elke disharmonische situatie die jij tegenkomt door jou geharmoniseerd kan worden. En dat ga je meemaken. Ruzies lossen op, gezinssituaties verbeteren, fysieke ongemakken verdwijnen (op den duur), emotionele of mentale onbalans lost op, negatieve gedachten die normaal voor je zijn verdwijnen. Je wordt vrolijker, krijgt meer zin in het leven, Je wordt stabieler, krachtiger, meer helder. Er kunnen talenten verschijnen die je voorheen niet had. Dingen gaan vanzelf. Je kan met iedereen overweg en als je het niet kan vinden met iemand los je dat op. Je krijgt het zeggenschap terug over je leven. Over hoe jij WIL reageren vanuit wie je wérkelijk bent. Niet vanuit een programmering die zichzelf in stand wil houden. Dat is vrijheid. Dat is Meesterschap. EN het is ambacht, Liefde, toewijding. Elke dag weer kiezen hoe JIJ in het leven wilt staan onafhankelijk van omstandigheden. Om zo vandaaruit jouw leven vorm te geven.

De practice die je hiervoor te doen hebt, ga je zelf leren vormgeven. Hierbij zijn kalmte, vastberadenheid, focus en Liefde sleutelwoorden. Begrijpen dat je een pad loopt en dat je hier soms een hobbel en of een kuil kan tegenkomen en toch door blijven gaan, is essentieel. Je bouwt spiritueel onderscheidingsvermogen op. Het vermogen om te herkennen wat jouw gdachten, gevoel of handeling aanstuurt. Spiritueel onderscheidingsvermogen geeft je het vermogen om te kiezen. Wil je die gedachtenstroom wel volgen? En wat betekent een emotie in werkelijkheid? Hoe wil je bijdragen? Door bijvoorbeeld het doen van decrees en prayers bekrachtig je jouw energie met de energie van het Goddelijk Zelf, waardoor jij meer Vrede, Vreugde, Vrijheid, Liefde en Mededogen ervaart. Hoe laat zich dit dan zien? Het kan zijn dat je dingen dénkt, voélt of doét die hieraan bijdragen. En omdat de Volmaakte Levensenergie door alles en iedereen heen stroomt, kan het ook zijn dat het via een ander of een ervaring gespiegeld wordt.

Maar als je begint met dit Pad kan het ook zijn dat er  juist disharmonie zichtbaar wordt. Denk niet ‘het werkt niet’, want het ‘werkt’ wel. De disharmonie die je waarneemt op jouw Pad is energie die in het verleden is uitgestuurd en die ‘om heling vraagt’. Dit noemen wij ‘healing signals’. Deze omstandigheden laten je zien waar je in het verleden zelf energie disharmonisch hebt gekwalificeerd. Waar je jezelf hebt afgewend van wie je werkelijk bent, namelijk het Goddelijk Zelf. Het laat je zien waar je de Volmaakte Levensenergie vervormt hebt met emoties en gedachten die je moet uitzuiveren en waar je jouw eigen Heelheid ontkent. Dit noemen we een ‘healing signal’. Een uitnodiging om jezelf terug te brengen in de Heelheid en jouw eigen Goddelijkheid (Liefde) te erkennen. Het is dus niet de bedoeling dat je het opnieuw gaat ‘uitwerken’ (erop ingaat), maar het harmoniseert door toe te passen wat je leert in dit programma.

Healing signal: Laat je zien dat je met jouw blik (lees: jouw focus) gericht bent op het valse ik, in plaats van het Goddelijk Zelf. Waar je jezelf dus hebt afgewend van het Goddelijke. Het is een uitnodiging om jezelf terug te brengen in de Heelheid (en de Liefde) en jouw eigen Goddelijkheid te erkennen.

Er zijn vele I AM decrees die jou kunnen helpen om jouw energie te harmoniseren, waardoor jij meer Vrede, Vreugde, Vrijheid, Liefde en Mededogen de wereld in brengt.

Eén van de eerste decrees die je al geleerd hebt is:

IK BEN de enige Tegenwoordigheid die handelt in mijn leefwereld.

Denk even na over deze zin en voel wat je zegt.
Je zegt dus: Enkel de IK BEN kan handelen in mijn leefwereld. Alleen de Zuivere, Volmaakte, Liefdevolle Energie kan handelen. Dát is wat je zegt.

De energie MOET volgen wat jij zegt. Dus het kan niet anders dat jij dan harmonie tegenkomt in welke vorm dan ook, gedurende jouw dag. Want dit is wat jij hebt ‘bevolen’. Het kan zijn dat je dingen doet die hieraan bijdragen. Het kan zijn dat je dingen denkt die hieraan bijdragen. Het kan zijn dat je andere ervaringen hebt die bijdragen aan meer harmonie.

ALS je echter ervaart dat het niet gebeurt (je komt juist ruzie tegen), dan laat zich ook iets heel belangrijks zien. Namelijk dat in jou wat zich moet uitzuiveren, want onbewust heb jij deze lading op jouw IK BEN energie gezet en dit zie je terug in dat conflict. Dat kan soms lastig zijn om te snappen want we zijn geprogrammeerd om te denken dat het aan de ander ligt. In werkelijkheid doen wij ALLES zelf. Ook alle ‘erge’ dingen. Dat echt snappen is een behoorlijke uitdaging en stuit in het begin waarschijnlijk enkel op weerstand. Het valse ik zegt misschien dat het niet zo is, dat het niet kan, dat het jouw ‘schuld’ niet is etc.

Dat is een proces waar je doorheen moet. Je bent nou eenmaal geprogrammeerd zoals je bent geprogrammeerd. Als je dit allemaal had geleerd toen je klein was, had je alles wat we je leren als volkomen normaal beschouwd. Nu ‘hoor’ je waarschijnlijk de reacties die vanuit jouw denken worden ingegeven. Realiseer je dit: Hoe moeilijk het ook is om te horen dat jij de Bron bent van alles (en het valse ik/denken maakt daar vervolgens van; ‘alles is mijn schuld’), betekent dit iets heel belangrijks, namelijk: JIJ hebt de macht in handen om alles wat jou niet aanstaat in jouw leven te veranderen. Misschien niet op stel en sprong, maar wel wanneer je heel gedisciplineerd leert werken met de I AM Presence en focus hebt op harmonie in plaats van op disharmonie.

Wanneer je snapt wat I AM is en dat alles energie is, kun jij ervoor kiezen om je af te wenden en je te richten op de I AM presence die je BENT, wanneer jij disharmonie ervaart. De decree die je hiervoor gebruikt is:

IK Beroep mij op de Wet van vergeving voor alle vervormingen in het denken, voelen en handelen waarmee ik mijn Volmaakte Levensenergie heb gekwalificeerd met onvolmaaktheid. Het spijt me, vergeef me, ik hou van je, dank je wel.

IK BEN de machtige Verterende Vlam die alle vervormingen in het denken, voelen en handelen, oorzaak en gevolg, record en memory, volledig verteert en al het onzuivere in het Ego.

Herhaal dit in jezelf zonder dat je aandacht geeft aan de gevoelens en gedachten die door je heen gaan. Normaal gezien zou je je rot gaan voelen wanneer er disharmonische gedachten door je heen gaan en zou je geloven wat er gezegd wordt. Wanneer je werkt met I AM, snap je elke keer weer dat ELKE disharmonische gedachte ENKEL kan worden voortgebracht vanuit het denken. Het KAN eenvoudigweg niet voortkomen vanuit I AM, jouw Hogere Intelligentie. Als je aandacht geeft aan wat jouw denken zegt en je gaat erop in, dan ben je meer van hetzelfde aan het creëren. En de reden waarom is simpel: je denkt iets, je ‘hoort’ het, je gaat erop in, je voelt het, jouw atomen reageren op die gedachte en die gaan mee ’trillen’ met datgene wat jij denkt, hierdoor ‘trek’ je meer van dezelfde energie aan waardoor je ervaringen creëert die jou bevestigen wat je denkt. In een notendop is dit ‘The Law of Attraction’. Nog iets dat ALTIJD actief is in deze werkelijkheid, ongeacht of je het gelooft of niet, of je het bewust bent of niet. Het is een WET en iedereen en alles is ondergeschikt aan deze wet.

The Law of Attraction wil niets anders zeggen dan de WET van Aantrekking, hetzelfde trekt elkaar aan. De werking van deze wet zal je gaandeweg de training duidelijk(er) worden. Omdat je uiteindelijk veel beter gaat snappen hoe energie werkt. Wat nu van belang is is dat je de Wet van de Eerste Oorzaak – The Law of Life – eerst heel goed gaat doorgronden. En leert om jouw focus te richten op de Presence die je bent en om jouw focus daar te houden. 

I AM CHART

Kalm en vastberaden. Dat is de houding die je nodig hebt wanneer je jouw Leven een uitdrukking wilt laten zijn van de Volmaaktheid van wie JE wérkelijk BENT. In de vorige les ben je onderstaande chart ongetwijfeld al tegengekomen! In deze lesonderdeel leggen we kort uit waar dit voor staat.

 

I AM chart I AM Academy

I AM CHART
Representatie van je Ware Zelf

De onderste figuur in dit plaatje representeert jouw lichaam op Aarde.
De middelste figuur in dit plaatje staat voor jouw Hogere Zelf, jouw ‘Christus’ Bewustzijn. De link tussen jou en I AM. De bovenste figuur stelt de I AM Presence voor. En de kleuren en de stralen staan voor alle mogelijkheden en capaciteiten die dit niveau van bewustzijn in zich draagt en die jij kan benutten wanneer de onderste figuur (jij dus) in overeenstemming is qua frequentie met de frequentie van de I AM.
Tot die tijd kan je geen gebruik maken van de kwaliteiten van jouw I AM. DAAROM is het nodig om stil te blijven zitten en jezelf tot rust te brengen. De Volmaakte Levensenergie kán niet door je, voor je, als je werken wanneer je in de frequentie van het valse zelf beweegt. Erken voor jezelf dat jij meer bent dan jouw lichaam. Erken I AM als ENIGE Waarheid in het universum en in jouw leven. Erken I AM als Waarheid van wie JE BENT. Schenk het jouw erkenning, jouw liefde en jouw dankbaarheid en nodig het uit.

Disharmonie is GEEN expressie van het Goddelijk Zelf

Disharmonie in de vorm van beperkende/negatieve gedachten, gevoelens, gedrag, conditioneringen & situaties zijn GEEN expressie van jouw Volmaakte Levensenergie (daarom zie je dit niet terug op de I AM Chart). Ze zijn een vervorming die is ontstaan omdat je jouw waakbewustzijn vereenzelvigd hebt met het zogenaamde valse ik: ‘het uiterlijke zelf’. Dit uiterlijke zelf is NIET hetzelfde als de ‘uiterlijke vorm’ (jouw lichaam). Waar jouw lichaam wél een expressie is van de Goddelijke Levensenergie, is het uiterlijke zelf een vervorming ervan. Een bedenksel dat enkel in jouw gedachten bestaat. Het ‘ik’ dat je in jouw hoofd hoort in de vorm van taal is NIET wie JE BENT. Het pad naar levensgeluk ligt dan ook niet besloten in luisteren naar dit valse ik, maar leren hoe je jouw waakbewustzijn opnieuw kunt vereenzelvigen met jouw Goddelijk Zelf. En de reden waarom je dit doet, is omdat IN deze energie ALLES besloten ligt. ALLES wat je nodig hebt om een gelukkig, vervullend, gezond, welvarend leven te leiden, ligt in jouw Innerlijke Goddelijke Energie besloten.

Het ontstaan van het valse ik
Wat de reden ook is, daar hoeven we ons nu gelukkig niet mee bezig te houden, maar op een bepaald moment hebben we onszelf afgewend van ons Innerlijke Goddelijke Licht. Hierdoor konden we het Goddelijk Zelf niet meer voelen en hebben we dat valse ik gecreëerd. Dit valse ik – geboren in een andere frequentie dan de Goddelijke frequentie (namelijk chaos, pijn en lijden) – werd door ons opgebouwd aan de hand van alles wat we leerden van anderen, alles wat we mee hebben gemaakt en de conclusies die we daaruit trokken ten aanzien van het leven, God, de wereld en jezelf.

Disharmonie is een richtingaangever
En zo ging het valse zelf ons denken, voelen en handelen bepalen. En werd onze Volmaakte Levensenergie vervormd door alles wat er aan informatie in de ‘valse ik database’ is opgeslagen. Dit gegeven heeft gemaakt dat we disharmonie tegenkomen. Disharmonie laat ons dus zien waar je jezelf hebt AFGEWEND van het Goddelijk Zelf en jezelf hebt vereenzelvigd met het ‘menselijke zelf’ (een healing signal dus!). Het laat je zien waar je voorbij bent gegaan aan het gegeven dat JIJ het GODDELIJK ZELF bént. Dat JIJ alleen maar HARMONIE bént. En dat deze Goddelijke Kracht IN jou huist. Het is niet buiten jou. Je hebt zelfs niets BUITEN jou nodig om het te ZIJN want JE BENT dit. NU AL. Altijd geweest en je zal het altijd zijn. Maar zolang jij met jouw waakbewustzijn, wat ‘wakker’ is in het NU, gefocust blijft op de buitenwereld, op omgeving, op het lichaam, op emoties en op het denken en zolang als jij je hierdoor aan laat blijven sturen, zal je die disharmonie waarnemen omdat The Law of Life jouw aandacht volgt. Het is onontkoombaar.

Wie ERKEN jij?

DAAROM heb je elke dag opnieuw een keuze te maken. WAT of WIE ERKEN jij als jouw ‘IK’? En waar schenk jij dus steeds opnieuw jouw aandacht aan. Zolang je blijft vasthouden aan gedachten als ’emoties mogen er ook zijn’, ‘disharmonie hoort bij het leven’, ‘je hebt donker nodig om het Licht te zijn’, ‘je hebt lessen nodig om tot het Goddelijk Zelf te komen’, BLIJF je dit creëeren. HIERIN ligt nooit de bevrijding uit de illusie want The Law of Life volgt dat wat jij gelooft. De keuze is heel helder en die wordt van jou gevraagd:

Kies jij voor jouw Goddelijk Zelf?

of

Kies jij voor het valse ik?

Weet dit: de wereld heeft het nodig dat er mensen opstaan die bereid zijn om de identificatie met het valse ik voor eens en voor altijd los te laten. Zodat de weg vrijgemaakt wordt voor het Goddelijk Zelf om de leiding te nemen over het denken, voelen en handelen. Mensen die moedig zijn, blijven staan, onverschrokken en niet opzij gaan wanneer een decree of een prayer niet direct het verwachte resultaat heeft. Maar gewoon IN zichzelf AANWEZIG blijven, in de Vlam in het Hart van hun Machtige I AM Presence. Mensen die leren hoe hun energie werkt, hoe de universele principes deze energie vormgeven en hoe zij – door de Poort te zijn voor het Goddelijk Zelf – zichzelf en hun omgeving kunnen veranderen in een expressie van Liefde en harmonie. Mensen die geen twijfel meer toestaan in hun denken omdat zij snappen dat twijfel nooit Goddelijk is, maar een uiting van het valse ik. Mensen die de Kracht van het doen van decrees en de prayers begrijpen, waardoor zij als een magneet zijn voor de Volmaakte Levensenergie die hun energieveld doet oplichten als die van een Zon. Mensen die het aandurven om het Goddelijk Zelf op de troon te zetten in plaats van de troon af te geven aan het valse ik. Dat en enkel dat gaat de bevrijding zijn van de disharmonie in het leven en maakt de weg vrij om te ervaren dat het mogelijk is om de ‘Hemel op Aarde’ te hebben.

TIP: Luister ook hier ter inspiratie naar de prachtige piano compositie van Marlou. Gebruik de muziek als ondersteuning bij jouw meditaties of bij het doen van prayers en/of decrees. Focus terwijl je naar de muziek luistert op de I AM Chart en op de verbinding met jouw I AM. Kijk of je vanuit die verbinding jouw practice kan starten. De muziek duurt ongeveer 5 minuten. 

Ga door naar het volgende lesonderdeel ‘Pad A of Pad B’.

 

Pad A of Pad B

De keuze voor het Goddelijk Zelf (I AM) of voor het valse ik is makkelijk te maken wanneer je het EFFECT ervan kan voélen. Daarom hebben we deze oefening voor je. We noemen deze oefening: Pad A (Goddelijk Zelf) of Pad B (vals zelf).

Welk pad kies jij? Wat als je ervoor kiest om hetzelfde te blijven doen wat je tot nu toe altijd al gedaan hebt (voordat je met I AM begon). Wat als je nu stopt met dit online programma en er niks verandert in je leven? Hoe ziet jouw leven er dan uit? Over 1 jaar, over 5 jaar of over 25 jaar? Waar sta je dan? En wat zijn de gevolgen van de keuzes die je gemaakt hebt. Welke energie heb je – al dan niet bewust – uitgestuurd en hoe heeft deze zich gemanifesteerd in jouw werkelijkheid? Hier hoef je nu geen antwoord op te geven, want we gaan deze oefening namelijk doen. Zodat we dit kunnen voelen en ervaren. Marjolijn legt het je stap voor stap uit in de volgende video:

Oefening: Uitleg Pad A Pad B

De oefening doe je onder begeleiding van de audio opname. Het is een oefening waarin je kan waarnemen wat de mogelijke gevolgen zijn van je keuze. Tijdens deze oefening zal jouw lichaam de feedback geven. De bedoeling is dus dat je tijdens de oefening waarneemt wat er IN het lichaam gebeurt aan de hand van de stappen die je zet.

Je kan overigens niets ‘fout’ doen. Gewoon doen. Het is allemaal goed zoals het is. Pak wel alvast je notebook en een pen zodat je na elke oefening je bevindingen kunt opschrijven. Deze oefening is een oefening waarbij we gebruik maken van zogenaamde plaatsankers. Die ga je nu eerst maken:

Voorbereiding op de oefening:
Download hieronder de zogenaamde ‘plaatsankers’. Print ze uit, knip de vierkantjes uit en leg ze op de grond. Kan je niet printen, pak dan 13 velletjes papier en schrijf op elk vel het volgende:

 • Pad A
 • Pad B
 • Nu
 • 1 jaar
 • 1 jaar
 • 5 jaar
 • 5 jaar
 • 10 jaar
 • 10 jaar
 • 15 jaar
 • 15 jaar
 • 30 jaar
 • 30 jaar

Leg ze in twee ‘paden’ in oplopende volgorde voor je neer op de vloer zoals Marjolijn in het filmpje heeft uitgelegd.
Als je dit gedaan hebt, klik je op onderstaande link om naar de meditatie te gaan waarbij Marjolijn je door de oefening begeleidt.

Download hier de plaatsankers

 

Pad A/Pad B meditatie

Schrijf op wat je ervaring is. Waar kies je voor? Laat deze informatie je helpen om jezelf kalm en vastberaden te blijven focussen op jouw keuze voor pad A als je hiervoor gekozen hebt. Je zal het nodig hebben op die momenten dat je de echo’s van pad B tegenkomt.

Tafelgesprek

Street Smart Spirituality! Waar staat dat eigenlijk voor?

We laten met behulp van een aantal voorbeelden van deelnemers, werknemers, onze I AM coaches en I AM trainers zien hoe zij de kennis uit deze les, toepassen in de praktijk.

@video: Tafelgesprek  —> met Lijn, Lisa en Joyce –> Onderwerpen:

– Met zekerheid een bevel uitspreken

– Wat betekent ‘volmaakt’.

– Wat is een healing signal (?)