harmony happiness healing

Jaartraining – Het Fundament

“Exclusieve content voor deelnemers van de jaartraining.”

Hier vind je de herhaling van de online live sessies van les 1:

Live sessie 1 met Marjolijn en Joyce

link hier

Live sessie 2 met Lucia (en Désirée)

link hier

 

 

Welkom

Welkom bij onze online I AM jaartraining! Dit is een training die je had moeten krijgen toen je klein was. Dan was je leven een stuk makkelijker geweest. Eenvoudiger, blijer, gelukkiger en áls je dan een probleem zou hebben ervaren, dan zou je deze snel en adequaat hebben kunnen laten oplossen door de I AM. Voor jou, door jou, als jou, als alles en iedereen om jou heen. Want dat is de Waarheid van Zijn. Dat alles 1 is, en 1 alleen. En dat dit betekent dat je altijd invloed uitoefent op alles op om je heen. Dit gebeurt sowieso. Of je dit nou weet of niet. Of je je jezelf dit nou bewust bent of niet. Wanneer je dit niet bent, is het leven een stuk moeilijker. Je kan dan de grote verbanden niet zien. Waardoor je jezelf verloren kan voelen en jezelf kan gaan bezien als een slachtoffer dat van alles overkomt. Niets is minder waar. Jij bent de schepper van jouw werkelijkheid. Je bent een Spiritueel Wezen in een menselijk lichaam, niet andersom. Jouw Ware Zelf is ‘Goddelijk’. Het is een expressie van het Goddelijk Zelf. En daarom heeft het alle vaardigheden en capaciteiten die jij zou toeschrijven aan dit Goddelijk Zelf. Wat een magnifieke gedachte! Laat dit maar eens op je inwerken. En ervaar dan waar je hier een interne reactie op voelt. Waar je dit ontkent. Niet kan of mag aanvaarden. Desondanks is dit de Waarheid. Universele Waarheid. Het geldt voor iedereen en alles. Niemand uitgesloten. En wanneer we onszelf dit weer herinneren, lossen de problemen die we (on)bewust gecreëerd hebben op. Als vanzelf en makkelijk. Omdat de illusie op dat moment doorgeprikt worden en het Licht van wie JE BENT het weer kan overnemen. Dat is het doel van deze training. Dat jij jezelf weer gaat herinneren wie JE BENT. Welke Kracht er in jou huist. En hoe jij jouw bewustzijn weer kan verenigen (ver-EEN-igen) met deze Kracht. Zodat jij jouw leven kan vormgeven vanuit afstemming op jouw Ware, Goddelijke Zelf in plaats van op het negatieve ego dat verantwoordelijk is voor alle problemen in jouw leven. Zodat jij kan ervaren dat jij al ‘Heel en Compleet’ bent. NU al. En dat jij dit slechts te erkennen hebt waardoor jij jouw aandacht verlegt van datgene wat er zogenaamd ‘mist’. En dan geschiedt er een wonder. Dus bereid jezelf voor op het meemaken van een wonder. Wees open en ontvankelijk. Nieuwsgierig. En vooral liefdevol. Heel heel liefdevol. Want laat dat nou de energie zijn die wonderen aandrijft!

 

 

De prayers om mee te starten

iam cursus

Scientific prayers
In dit programma maken we onder andere gebruik van zogenaamde ‘scientific prayers’ (wetenschappelijke gebeden), affirmaties en ‘decrees’ (commando’s). Deze technieken, die helpen om ons Goddelijk Zelf te (gaan) voelen, zijn niet nieuw. Het zijn universele technieken die niet op een specifieke religie gebaseerd zijn. Ze vormen een laagdrempelige toegangspoort voor iedereen die harmonie wil ervaren in zijn/haar leven.

Ze hebben hun Kracht de laatste 150 jaar al miljoenen malen bewezen door de levens van mensen die ze toepasten in een oogwenk ten goede te veranderen. Er zijn dus bewijzen te over dat ze werken. Het mooie hieraan is, is dat ze werken zonder dat je hoeft te snappen waarom ze werken. Je kunt er dus gelijk mee starten en al een positieve werking verwachten.

Voor ons boek ‘I AM, Woorden met helende kracht’ hebben we een speciaal programma gemaakt dat lezers en deelnemers krijgen, wanneer ze het boek bestellen. Je bent dit al tegen gekomen in de voorbereidingsles en als het goed is, ben je hier ook de afgelopen tijd mee aan de slag gegaan.

Zo niet, dan is hier nogmaals de link naar deze korte cursus.
Doe de cursus, voordat je aan de prayers gaat beginnen. Zo weet je hoe je de juiste houding aanneemt ten aanzien van het doen van prayers en decrees en kunnen ze direct krachtig voor je werken.

De basisprayers 1, 3 en 10 ga je gebruiken als onderdeel van jouw dagelijkse ritueel. Start jouw dag ermee en elke prayerronde die je voor jezelf doet.
Het zijn belangrijke prayers.

Waarom zijn de basisprayers belangrijk?
De basis van waaruit wij starten, is het jezelf bekrachtigen in jouw focus op de I AM Presence door het uitspreken van de prayers 1, 3 en 10 uit het boek ‘I AM, woorden met helende kracht’.
Het uitspreken van woorden heeft kracht, niet specifiek door de herhaling, maar door jouw geloof erin én de acceptatie dat het WAAR is wat je uitspreekt.  Dit roept namelijk de Levensenergie IN JOU op om te stromen in de richting van de woorden die je uitspreekt. En in de mate waarin jij jouw focus hierop kan houden en kan voelen dat het waar is wat je zegt, gebeurt dit. Altijd.
Wat elke basisprayer bekrachtigt, staat beschreven in de voorbereidingsles. Dus als je jezelf dat afvraagt, bekijk die les dan nog een keer.

Prayers voor deze les
Prayers hebben het vermogen (mits juist toegepast) om onderbewuste blokkades op te lossen, zodat je er geen last van krijgt. Er kunnen in ons systeem veel ideëen en overtuigingen opgeslagen liggen, die niet kloppen met de Universele Waarheid die je hier gaat leren. Ideëen en overtuigingen die vervormd zijn geraakt door opvoeding, de maatschappij, religie en andere invloeden. Om deze proactief op te lossen, doe je daarom de onderstaande prayers de komende weken. Doe ze juist als je er geen ‘zin’ in hebt of er weerstand op voelt. En doe ze toch als je niets voelt als je ze doet. Ze ruimen op een diep onderbewust niveau programmeringen voor je op, waardoor je gemakkelijker door het proces zal gaan en minder weerstand zal ervaren. Je bespaart jezelf dus het een en ander.

Voor deze les hebben we onderstaande prayers staan die je (naast de basisprayers) vanaf nu elke dag kan gaan herhalen. Dit doe je in ieder geval de komende weken. Hiermee maak je jezelf vrij van alle overtuigingen, gedachten, beliefs & programmeringen die je – bewust of onbewust – hebt opgeslagen op het woord “GOD” of op het volgen van het Pad van Zelfrealisatie. Zo maak je proactief jouw ‘database’ schoon van alles wat je ervan kan weerhouden om dit pad te bewandelen en om volledig in jouw Licht te gaan staan.

Het uitspreken van woorden heeft kracht, niet specifiek door de herhaling, maar door jouw geloof erin én acceptatie dat het WAAR is wat je uitspreekt.
Dus wat voel je bij het uitspreken van de prayers? Dat is feedback. Wees nieuwsgierig naar wat er gebeurt wanneer je deze prayers blijft herhalen. Het zou zomaar kunnen zijn dat je direct al een positief effect ervaart, waardoor ook jij snel merkt dat het werkt. 

Prayer 94 – Het helen van vervormde maatschappelijke overtuigingen 

Het Goddelijk Zelf heeft de leiding over mijn mind en mijn leven.
Niemand kan mij dwingen, manipuleren of domineren.
Ik accepteer niet langer onjuiste, vervormde of misleidende
ideeën, concepten, overtuigingen, situaties of gewoonten
die iets of iemand mij heeft opgedrongen.
Ik vertrouw niet langer overtuigingen, gewoonten en voorwaarden die onwerkelijk, onwaar, ongegrond en onterecht zijn.
Ik verdrijf nu alle misleidende, foutieve, schadelijke overtuigingen die me in hun greep houden, die van ouders, leraren, vrienden, begeleiders, helderzienden, werkgevers, collega’s, religies, de maatschappij, internet, de media, en alle andere onjuiste ideeën, of ze nu bekend of onbekend zijn, bewust of onbewust.
IK BEN nu vrij van onjuiste maatschappelijke overtuigingen.
Ik neem nu beslissingen op basis van innerlijke Goddelijke leiding. 

IK BEN niet langer gebonden door de maatschappij.
IK BEN bevrijd door mijn innerlijke Goddelijkheid.
Ik behoor enkel toe aan mijn Zelf en de Presence die IK BEN.
Dank U, I AM, en ZO IS HET. 

Prayer 95 – Heling van hersenspoeling door organisaties en sektes  

Het Goddelijk Zelf heeft de leiding over mijn mind en mijn leven. Niets en niemand beheerst mij.
Ik verbreek nu alle psychische koorden, karmische verbindingen en beperkende koorden tussen mijzelf en [naam van organisatie en leider].
Deze psychische koorden zijn nu allemaal liefdevol doorgeknipt: knip, knip, knip, knip, knip, knip, knip, knip (herhalen totdat het goed voelt), opgetild, geliefd, geheeld, gezegend, vrijgelaten en volledig losgelaten in het Licht van de Liefde en Waarheid van het Goddelijk Zelf. Mijn Goddelijk Zelf is de enige Autoriteit in mijn leven.
IK BEN Goddelijk beschermd door het Licht van mijn Wezen.
Ik sluit nu mijn aura en lichaam van Licht af voor [naam van organisatie en leider].
En voor iedereen en alles behalve mijn eigen innerlijke Goddelijk Zelf.
IK BEN volledig vrij van de invloed van [naam van organisatie en leider]. IK BEN vrij om mijn Zelf te zijn. Ik voel niet langer de behoefte om een radertje te zijn in het wiel van [naam van organisatie].
Ik hoef niet langer de goedkeuring van wie dan ook te vragen.
Ik heb niemand meer nodig om beslissingen voor mezelf te nemen.
Ik neem nu verstandige beslissingen op basis van
innerlijke Goddelijke leiding en innerlijk Weten.
IK BEN vrij van dwang, manipulatie en intimidatie.
IK BEN vrij om mijn Zelf te zijn.
Ik vind mezelf leuk. Ik hou van mezelf en ik accepteer mezelf nu.
IK BEN waardig, waardevol en Volmaakt, precies zoals IK BEN.
Dank U, I AM, en ZO IS HET. 

Prayer 96 – Heling van valse religieuze hersenspoeling 

Ik laat nu elke valse religieuze ijver los en alle valse geloofsovertuigingen, doctrines, principes, invloeden, gewoontes, patronen en conditioneringen.
IK BEN niet langer gecontroleerd, gemanipuleerd en gedwongen door valse religieuze hersenspinsels.
IK BEN nu vrij om mijn eigen keuzes te maken.
IK BEN vrij om de ingevingen van mijn hart te volgen.
IK BEN vrij om mijn Zelf te zijn.
Ik hoef niet langer indruk te maken op iemand of iets anders.
Ik hoef niet langer valse dictaten en dogma’s te volgen.
Ik draag niet langer een masker van een valse religie of van vroomheid. Ik verklaar nu mijn onafhankelijkheid van valse religies.
IK BEN vrij, onafhankelijk, onveranderlijk en onoverwinnelijk. 

Niemand dwingt me tot vervormde overtuigingen.
Ik sta nu in mijn eigen innerlijke Goddelijkheid, krachtig en machtig. IK BEN zoals het Goddelijk Zelf mij geschapen heeft: zuiver, natuurlijk en vrij.
IK BEN Volmaakt, precies zoals IK BEN.
Dank U, I AM, en ZO IS HET. 

DOWNLOAD HIER DE PRAYERS in PDF  

Luister hier naar de ingesproken versie van de prayers:

Basisprayers 1, 3 en 10

Prayers 9495 en 96

  

 

 

Evelyn – ‘The Love Light’ 

Kennis

Om Meesterschap over het Leven te krijgen, is het nodig om je te realiseren dat de menselijke vorm die jij als ‘jezelf’ waarneemt, niet ‘jezelf’ is. Datgene wat jij als het ‘ik’ in jouw hoofd waarneemt en dat zich manifesteert in jouw denken, voelen en handelen als een ‘ik’, is in werkelijkheid slechts het ego. Een vals zelfconcept. En in het zinnetje dat je net gelezen hebt, zit meer dan je denkt. Want lees deze nog eens. En zie dan dat er staat: ‘Datgene wat jij in jouw hoofd waarneemt’. Naast het ‘ik’ dat je in jouw hoofd en in jouw gevoel ervaart, is er een dus een ‘ik’ in jou dat ‘waarneemt’. Kan je dat voelen? Laten we er een kleine oefening op doen zodat je het kan ervaren:

Nu heb je ervaren dat er een waarnemend bewustzijn in jou is. Dit noemen we voor nu jouw waakbewustzijn. Wanneer we dus verwijzen naar het ‘waakbewustzijn’ bedoelen we dit: dat deel in jou dat kan waarnemen en het enige in jou dat steeds ‘constant’ (onbeweeglijk) is.

Want vanuit jouw waakbewustzijn kan jij jouw ‘spiritueel onderscheidingsvermogen’ trainen. Het vermogen om te onderscheiden vanuit welke bron er informatie komt waarop jij kan handelen of niet. Vanuit keuze in plaats vanuit programmering. Vanuit dit onderscheidingsvermogen kan je vervolgens zelf bepalen waar jij jouw kostbare Levensenergie aan wil geven.

Spiritueel onderscheidingsvermogen begint bij het leren hoe ons bewustzijn is opgebouwd. Je moet weten wat er te onderscheiden valt om het te kunnen onderscheiden.
Ons bewustzijn wordt vaak vergeleken met een ijsberg. Slechts een klein topje ervan is ‘boven water’. Dat topje is het ‘NU’. Het grootste gedeelte van ons bewustzijn is echter verstopt voor het ‘wakkere’ deel van ons. Dit ligt ‘onder water’, buiten je bewuste gezichtsveld. In het onderbewustzijn zijn allerlei programmeringen, overtuigingen en dynamieken actief die je jezelf niet bewust bent. Onbewustzijn hiervan beschermt je er niet tegen. Het maakt je er een slachtoffer van, waardoor je in de buitenwereld ook te maken krijgt met eenzelfde soort dynamieken. Er wordt gesteld dat we ons slechts 5% bewust zijn versus 95% onbewust. Dat biedt perspectief! Want welke schatten zijn er dan te ontdekken in die 95% die je nu nog niet (of ten dele wellicht) ontdekt hebt?

@ Joyce hier een nieuwe afbeelding 

 

 

Het waakbewustzijn neemt via het lichaam de prikkels vanuit de omgeving (bewust en onbewust) registreert via de zintuigen; horen, voelen, ruiken, zien en proeven. Het grootste gedeelte van de ijsberg zit echter onder water en zo is dat ook met ons bewustzijn. Onder water, buiten ons zicht dus, zit een deel van ons bewustzijn dat je kunt vergelijken met een ‘harde schijf’. Hierin heb je alles opgeslagen wat je ooit hebt gelezen, gehoord, gezien, meegemaakt en hebt geleerd (dit hoeft niet bewust te zijn). Hierin ligt jouw taal opgeslagen. En deze ‘harde schijf’ komt direct in actie wanneer jij iets waarneemt. Het vergelijkt de gegevens die binnenkomen via de zintuigen met de gegevens die je hebt opgeslagen op jouw harde schijf en geeft je direct een reactie. Dit heet een ‘geconditioneerde reactie’. Het is een automatische respons op dat wat er binnenkomt, gebaseerd op het verleden.

Het automatisch denken

Deze reactie gaat sneller dan je ooit kan vermoeden en kán werken maar dat hoeft niet. Aangezien de reactie is gebaseerd op dingen die je zijn aangeleerd, meningen die je hebt gevormd, dingen die je hebt overgenomen van voorouders, dingen die je van tv hebt overgenomen, jouw vrienden, jouw ‘vijanden’, beschermingsmechanismen etc. Al met al hoeft die geconditioneerde reactie dus helemaal niet logisch te zijn. Het probleem met dit deel van dit bewustzijn is dat het als het ware ‘geprogrammeerd’ is. Zo kan je het zien, want het zit vol met informatie die je van de buitenwereld hebt aangenomen. En nogmaals, op zich zou dat geen probleem hoéven zijn. Maar wanneer we naar onze levens en het leven op aarde kijken, kunnen we niet anders dan concluderen dat het wél een probleem is. Sterker nog: het lijkt erop dat we noch op microniveau noch op macroniveau in staat zijn om harmonie te ervaren. Niet ‘in’ onszelf, noch ‘buiten’ onszelf. Wat is hier de oorzaak van? En hoe komt het dat het zo hardnekkig is en het niet of nauwelijks lijkt te kunnen veranderen?
Dit heeft weer alles te maken met het proces van identificatie. Wat dat is, leg ik je uit aan de hand van deze tekening:

Presence

Als je een baby ziet, is er dan al ‘aanwezigheid’ (lees: leven) in een baby? Het antwoord is Ja. We zien al dat er ‘Presence’ is in de baby. Die Presence noemen we de I AM Presence. Dat is wie WIJ ZIJN. Deze Presence gebruikt de Levensenergie om zich uit te drukken. In essentie is deze Goddelijke Levensenergie Volmaakt. Wanneer deze ongehinderd zou kunnen stromen, zou het leven enkel een uitdrukking zijn van die Volmaaktheid.

Kennis: De geboorte van het ‘valse ik’ (het I-Thought-virus)

De vervormingen die we tegenkomen op micro- en op macroniveau hebben allemaal te maken met iets wat we volkomen normaal zijn gaan vinden. Iedereen heeft dit ‘iets’ en we leren dit zodra we op deze wereld komen.

In de baby kan je waarnemen dat daar al aanwezigheid is, Presence noemen we dat. De baby heeft nog geen zelfbesef en is zich nog niet bewust van zichzelf ten opzichte van de omgeving. Het heeft nog geen besef van ik versus een ander. Het  heeft ook nog geen vermogen om zichzelf uit te drukken in de vorm van taal en reageert instinctmatig op prikkels als honger, eten, warmte, nabijheid. En dan naarmate de baby zich ontwikkelt, begint het communiceren met die omgeving. En hoé doet het dat? Juist, door middel van verbale en non-verbale communicatie. De verbale communicatie is in het begin nog beperkt en daarom wordt huilen gebruikt om aan te geven dat het iets nodig heeft. Maar langzamerhand begint de taalontwikkeling, die al in de baarmoeder gestart is, tot ontwikkeling te komen en krijgt het kindje woorden om aan te geven wat het wil. Daarnaast leert het kindje allerlei regels die gelden binnen het gezin en de omgeving waarin het kindje opgroeit.

De geboorte van het ‘ik’
Rond 2 jaar leert het kindje het woordje ‘ik’. Het begint het woordje ‘ik’ te zeggen om zichzelf aan te duiden. En dit woordje ‘ik’ gaat het verbinden aan de ‘Presence’. Het oorspronkelijke ZIJN in de baby gaat zichzelf verbinden aan dit ‘ik‘. En zo krijgt het kindje een ‘ik’ besef. En dit ‘ik’ gaat gedachten vormen. Het praat in ons hoofd met onze eigen stem en zegt de hele tijd “ik vind dit of dat”, “ik wil dit of dat”, “ik wil dit of dat NIET”, “ik ben bang hier en daar voor”. Dit ‘ik’ bouwt zich op op basis van wat er vanuit de omgeving wordt aangeleerd. Denk aan hoe een jongetje of een meisje zich zou moeten gedragen, wat er van verwacht wordt, welke regels er zijn binnen het gezin, de familie, en al het andere wat wordt aangeleerd. Het bewuste deel van ons, datgene in het NU, het topje van de ijsberg (de ‘Conscious Mind’) gaat zich vervolgens vereenzelvigen met dat ‘ik’ in ons hoofd. Het onderscheid tussen de Presence en dit ‘ik’ verdwijnt. De Presence smelt samen met de ideeën over zichzelf die het van buiten aangereikt krijgt en die het over zichzelf aanneemt of vormt.

Je gaat hierdoor onvermijdelijk denken dat je het denken bént. Maar niets is dus minder waar. Want het kan jouw Ware Zelf nooit zijn, omdat het pas kwam toen je 2 jaar was in de vorm van TAAL. En taal is altijd aangeleerd. Dus JIJ (de Presence) en het ‘ik’ in je hoofd zijn twee verschillende dingen.

Het ‘valse ik’
Wat je hoort in jouw hoofd is het zogenaamde ‘valse ik’ (lees: onecht ik). Je denkt dat je het bent, maar je bent het dus NIET. Je bent het nooit geweest en je zal het nooit zijn. Maar omdat je ernaar luistert en het de hele dag honoreert, bekrachtig je het en wordt het sterker. Omdat je niet hebt geleerd om onderscheid te maken tussen jouw Presence en dit ‘ik’ (spiritueel onderscheidingsvermogen) ben je er 1 mee geworden. Je bent je ermee gaan identificeren. Dit ‘ik’ krijgt al onze aandacht en we geloven over het algemeen alles wat het zegt, waardoor het ons hele leven overneemt. Want: “wat je aandacht geeft, groeit”  (The Law of Life – energie volgt aandacht). Door er elke dag weer naar te luisteren, het jouw gevoel en jouw handelen te laten bepalen, raak je steeds verder van de ‘Presence’ af die jij BENT en raak je meer en meer in de ban van dit ‘valse ik’. Je bent eraan gehecht geraakt.

Veel van de ideëen waarmee we ons Ware Zelf omkleed hebben, zijn geen expressie van onze Volmaakte Levensenergie, maar een vervorming ervan. De Volmaaktheid van wie WE ZIJN is zo vervormd geraakt waardoor chaos, pijn en lijden is gecreëerd. Je kan het zien als een soort laag om je Ware Zelf heen dat de frequentie heeft van chaos, pijn en lijden. En omdat dit valse zelf uit hieruit bestaat, moét het nog meer chaos, pijn en lijden creëren, anders zou het ineenschrompelen en verdwijnen. De frequentie van het ‘valse ik’ creëert gedachten die overeenstemmen met de frequentie die het nodig heeft om zichzelf mee in stand te houden. Elke gedachte die je hebt – die niet liefdevol, ondersteunend of helpend is, maar pijnlijk, beperkend, verstikkend, verdrietig etcetera, wordt gecreëerd door dit ‘valse ik’ in jou en heeft maar 1 doel. Het heeft jouw Levensenergie nodig om te blijven bestaan. Maar jouw Levensenergie is VOLMAAKT. En dat is niet de trilling die het ‘valse ik’ nodig heeft om te kunnen blijven bestaan. Het moét die frequentie veranderen naar die van chaos, pijn en lijden want slechts dan kan het zich voeden met jouw Levensenergie. Dus laat het je dingen denken waardoor jij je angstig, klein, beperkt, gehecht of juist beter dan een ander (allemaal dezelfde trilling) laat voelen. Dat voelen van die emotie is wat het nodig heeft. Dat is de directe voeding voor dit ‘valse ik’. En daar is het heel erg goed in geworden. Dit hoef je overigens niet allemaal zomaar aan te nemen. Alles wat hier staat, kun je gewoon waarnemen in jezelf en om je heen, elke dag weer.

Wie ben ik dan wel?

Anyway, je bent dus NIET dat ‘valse ik’ dat al begint met babbelen als je wakker wordt, maar JE BENT de ‘Presence’: Volmaakte, pure Aanwezigheid. Je bent BewustZIJN. Dát is de essentie van wie JE BENT. En deze energie – die JE in wezen BENT – is Volmaakt. Het is zelfs in wezen Licht (allemaal wetenschappelijk bewezen). Dat Licht, dat JE BENT, is I AM. En als je zou leren om jouw bewustzijn in het NU niet meer te richten op het ‘valse ik’, maar op het voelen van de Volmaakte Aanwezigheid die JIJ BENT, dan zou je alleen maar Volmaaktheid kúnnen ervaren. Want dat is de essentie van dit niveau van bewustzijn IN jou. In plaats van dat jij disharmonie zou tegenkomen, zou je harmonie om je heen zien. Wanneer jij je dagelijks zou focussen op de Volmaakte Aanwezigheid die JIJ BENT– die harmonie IS- zou deze de leiding hebben over jouw opslagbewustzijn. De I AM zou vervolgens jouw taal gebruiken om het Hoogste in jou tot uitdrukking te brengen. Dat zou er uitzien als in de afbeelding hieronder.

FOCUS is het toverwoord

JIJ – in het NU – kan kiezen waar jij jouw FOCUS op wilt zetten. Wanneer jij je focust op I AM, bekrachtig je de harmonische energie die JE BENT. Ofwel je hecht je aan het verhaal dat het ‘valse ik’ jou elke dag vertelt, over jezelf, over anderen, over de wereld, wat er wel of niet kan, wat je wil of niet wilt, wat je wel of niet MOET etc. Ofwel je leert jouw bewustzijn gefocust te houden op de harmonie die JE BENT. En je traint jezelf om jouw aandacht gedurende de dag te HOUDEN op I AM, de Vlam in jouw Hart (denk aan de meditaties). Je hoeft je dus NOOIT te richten op de inhoud van het verhaal, daarmee los je de oorzaak ervan niet op. Je richt je op het bekrachtigen van wie JE werkelijk BENT, waardoor je gehechtheid aan het ‘valse ik’ – dat de oorzaak is van alle problemen – oplost.

NOOT:
Al het goede in jouw leven toont jou waar jouw Volmaakte Levensenergie ongehinderd heeft mogen stromen. De disharmonie in jouw leven toont je waar je jouw Ware Zelf hebt vereenzelvigd met een vervorming. Dit noemen wij een ‘healing signal’. Een signaal die jij kan oppakken en die jou in staat stelt om de energie terug te brengen in de Volmaaktheid.

Tipje van de sluier
We hebben nu heel kort uiteengezet dat er meerdere lagen in jouw bewustzijn bestaan. En je moet weten dat dit slechts een tipje van de sluier is. Want I AM is niet alleen in essentie harmonie maar het is ook een Intelligentie die in zichzelf weer lagen, kwaliteiten en mogelijkheden kent. Het is ons Ware Zelf. We hebben ons echter vereenzelvigd met een onwaar zelf en dit voelen we allemaal onbewust. Het is de reden waarom er zoveel lijden ervaren wordt. Wanneer je je vereenzelvigt met jouw Ware Zelf (I AM) zijn er geen vragen meer. Waardoor het lijden stopt. Want je weet altijd wat je moet doen. En omdat het alleen Volmaaktheid kán creëren, is de uitkomst altijd Volmaakt. Dat is de essentie van het Leven. Dit voelen brengt een ongekende rust en ongekend gevoel van vertrouwen teweeg die je zult ervaren in ELKE situatie, omdat je weet dat het – wat je ook tegenkomt – enkel en alleen naar ‘Volmaaktheid’ kán leiden.

Wanneer je dagelijks jouw focus op I AM bekrachtigt, ga je dit vanzelf ervaren en kom je los(ser) van het ‘valse ik’. Hierdoor zie, voel en ervaar je meer, zodat je steeds grotere verbanden ziet. Zo leer je de waarheid achter deze realiteit kennen en eerbiedig je de Wetten die deze realiteit vormgeven. Op het moment dat je DAT kan, dan begint het Leven pas echt. Tot die tijd was je onbewust. Als je eenmaal snapt hoe jouw ervaringen zichzelf hebben kunnen vormen en dat jij ZELF hierin de centrale factor bent geweest, kan je de leiding over het leven terugnemen. Terug stappen in de Waarheid van ZIJN, contact maken met de Goddelijke leiding van het ZELF dat JIJ BENT en vanuit dit niveau van jouw bewustzijn jouw Leven leren leven.

Dat is precies wat wij in dit online programma beogen. Want misschien kun je je voorstellen dat het uitdagend kan zijn om dit proces aan te gaan zonder steun of input. Want het is heel gewoon om 1 te zijn met het valse zelf. En daarom zie je het niet altijd. Want je bent het geworden.

Dit programma is er op gericht je te ondersteunen in het je hiervan bewust worden en je te bevrijden van jouw identificatie met het valse ik. Zo kan je het leven leven vanuit het ZIJN en vanuit BEWUST ZIJN. Dit programma leert je hoe jij jouw problemen oplost en op den duur voorkomt. Omdat je gaat snappen hoe energie werkt en focus traint op jouw Volmaakte Aanwezigheid, kunnen er op een gegeven moment eenvoudigweg geen problemen meer ontstaan. Zo maak jij verschil en kan je anderen ‘helpen’ zonder er misschien ooit een woord tegen hen over te hoeven zeggen. Het uiteindelijke doel – The Divine Plan – is jouw eigen Verlichting, bevrijding van de identificatie met het ‘valse ik’.

Hoe doe ik dat?

Dat is precies wat wij in deze training beogen. Want misschien kun je je voorstellen dat het uitdagend kan zijn om dit proces aan te gaan zonder steun of input. Dit programma is er op gericht je te ondersteunen om het leven te kunnen leven vanuit het ZIJN en vanuit BEWUST ZIJN. Het leert je hoe je problemen kan oplossen en op den duur kan voorkomen. Omdat je gaat snappen hoe energie werkt en focus traint op jouw I AM Presence, kunnen op een gegeven moment eenvoudigweg geen problemen meer ontstaan. Zo kan jij verschil maken en anderen ‘helpen’ zonder er misschien ooit een woord tegen hen over te hoeven zeggen. Het uiteindelijke doel – The Divine Plan – is jouw eigen Verlichting, de bevrijding van de identificatie met het ‘valse ik’.

Stop negatieve gedachten
Een goede oefening die je helpt om het verschil te voelen tussen wie JE BENT en de gedachten die veroorzaakt worden door het ‘valse ik’ is de oefening die Marjolijn uitlegt onder het tabje: ‘STOP oefening’

Hoe begin ik?

 • Prayers/Practice
  Doe elke dag prayer 1, 3 en 10 (leer deze uit je hoofd). De door Marjolijn ingesproken versie hiervan vind je hier. Doe regelmatig (liefs dagelijks als je tijd kan vrijmaken) prayers 94, 95 en 96 tot de volgende les. De ingesproken versie vind je hier.

 • Wees alert! Wees je bewust dat ELKE gedachte die verstorend werkt, onaardig is, tweedracht zaait, twijfel zaait, jou onzeker maakt, dingen ter discussie stelt, jouw focus verstoort, voortkomt uit de ‘linkerkant’ (het opslagbewustzijn). Elke keer dat je hier bewust van wordt zeg je tegen deze gedachte(n): “STOP! I AM, help me! IK BEN de Enige Tegenwoordigheid die handelt in mijn leven.”

  TIP: schrijf het woord ‘Stop’ op je hand of op een post-it en hang het ergens op waar je het vaak ziet, zodat je elke keer als je ernaar kijkt jezelf eraan herinnert om het te gebruiken.
 • Doe elke week mee met één van de live sessies. Met elke sessie wordt het opslagbewustzijn weer een beetje schoner. Hier is de link naar de meditatie agenda:

  Meditatie agenda

 • Herhaal de komende weken de informatie uit deze les.

Hoe bouw ik een practice op?

Tijdens deze training bieden we je een scala aan tools die helpend zijn om jezelf te bekrachtigen in jouw focus op jouw Goddelijk Zelf. Tools die jou bevrijden van de vereenzelviging met het ‘valse ik’. Zoals je merkt, zijn dat allerlei verschillende dingen: kennis, meditaties, prayers, decrees en oefeningen. Het is de bedoeling dat je ZELF ervaart wat er werkt voor JOU op welk moment. Jezelf bevrijden van het ‘valse ik’ is GEEN methode. Het is een PROCES waarin je zelf te voelen hebt wat er WERKT voor JOU. Wees daarom creatief. Zet de tools op een rijtje. Probeer ze uit. Merk het effect van de verschillende vormen op jouw gevoel. Wat werkt er voor jou op dit moment? Wat brengt jou in harmonie met wie JE BENT. Vind je eigen weg. Alles wat we je aanbieden, zijn stuk voor stuk juweeltjes voor jouw schatkist. Je mag zelf bepalen welk juweeltje je wanneer wilt dragen.

Dat gezegd hebbende, we laten je natuurlijk niet helemaal aan jouw lot over ;). We geven hieronder een aantal voorbeelden van hoe jij kan beginnen met het invullen van jouw practice. Let op: Dit zijn richtlijnen en geen absolute ‘must’ om het op deze manier te doen. Vind gaandeweg je eigen ritme en manier dat het beste voor jou werkt.

Voorbeeld Practice 1
Ochtend:
Begin in de ochtend met het luisteren naar de meditaties: Hartademhaling en/of Absolute volmaaktheid voor de dag. Als je naar beide meditaties luistert ben je in +/- 30 minuten klaar.
Zeg daaropvolgend de prayers 1, 3 en 10 en herhaal dit gedurende de dag.

Middag:
Zet een timer op je mobiel, op elk uur. Elke keer als de timer afgaat zeg je de volgende zin; “IK BEN de Enige Zegevierende Tegenwoordigheid die handelt in mijn leefwereld”. 
Neem je disharmonische gedachten waar? Zeg dan tegen die gedachten: “STOP! IK BEN deze gedachte NIET. IK HEB deze gedachte. IK BEN de IK BEN, Absolute Volmaaktheid, dus deze gedachte kán niet uit mijn I AM komen. En ik mag kiezen of ik deze gedachte energie wil geven of niet”. Zeg dan vanuit die intentie: “STOP! I AM, help me!”

Avond:
Luister naar de ‘Helende meditatie’ (hier kan je gerust mee in slaap vallen) of een andere meditatie uit de bibliotheek als afsluiter van de dag. Doe een prayer voor het slapen gaan.

Voorbeeld Practice 2
Ochtend:
Start met de prayers 1, 3 en 10 (of luister naar de meditatie) en doe ze zo vaak als je voelt dat nodig is. Doe vervolgens een aantal prayers uit het boek door het boek open te slaan nadat je hebt gevraagd: “Welke prayers spreek ik uit om me te helpen een volmaakte dag te ervaren?’ (of bedenk zelf een vraag).

Middag:
Denk (of zeg) terwijl je aan het lopen of fietsen bent of in de rij staat in de supermarkt, de volgende zin: “IK BEN hier de volmaaktheid” en als je het specifiek wil richten denk of zeg je: “IK BEN de volmaaktheid in deze situatie/persoon”.

Avond:
Sluit je dag af met een prayer ronde. Ga gewoon zitten. Adem door het hart totdat je je rustig voelt. En sla dan het boek ‘I AM woorden met helende kracht’ open. Doe de prayer waar jouw oog op valt. Ook al begrijp je deze misschien niet. Gewoon doen totdat je merkt dat je je gaandeweg rustiger voelt.

Voorbeeld Practice 3
Ochtend:
Begin de dag door een hand op je Hart te leggen en te focussen op jouw ademhaling. Zeg vervolgens prayers 1, 3 en 10 (of luister de meditatie) en focus weer op jouw ademhaling. Doe dit om te beginnen 5 minuten in stilte en bouw dit op naar langer. Neem in de stilte je gedachten waar en zeg bij elke disharmonische gedachte: “STOP. I AM, help me”. Adem in- en uit en focus weer op jouw ademhaling.

Middag:
Luister als je tussendoor even tijd hebt naar een meditatie. Dit hoeft niet lang te duren. Of je kan er voor kiezen om dit te doen terwijl je onderweg bent naar huis (kies dan voor een ‘actieve’ begeleidende meditatie, waarbij je wakker blijft).

Avond:
Sluit je dag/avond af door mee te doen met onze wekelijkse prayer meditaties of door één van de opnames in de bibliotheek terug te luisteren.

Nogmaals, dit is een leidraad om je op weg te helpen. Het wil dus niet zeggen dat je bovenstaande voorbeelden exact moet volgen. Zie het enkel als richtlijn. Jij creëert gaandeweg jouw eigen practice die het beste bij je past.

 

 

 

 

 

 

I AM geef mij een teken meditatie

STOP oefening – uitleg

Onthoud dat je jouw denken niet BENT. En het heeft ook geen zin meer om je te focussen op de onvolmaaktheid die zich toont in jouw leven. Wat zin heeft, is jezelf steeds opnieuw te herinneren: ‘Is dit ‘volmaaktheid’ of ‘onvolmaaktheid’? Is het ‘onvolmaaktheid’, richt dan jouw aandacht direct op jouw hart en begin de hartademhaling te doen. Creëer een afstand tussen de onvolmaaktheid en het waarnemen ervan. Gewoon door te ademen door het Hart en te zeggen: ‘IK BEN deze gedachte NIET. IK HEB deze gedachte. IK BEN de IK BEN, Absolute Volmaaktheid, dus deze gedachte kán niet uit mijn I AM komen. En ik mag kiezen of ik deze gedachte energie wil geven of niet’. En met deze intentie zeg je tegen elke disharmonische gedachte(n): “STOP! I AM, help me!”

Wacht. Herhaal, totdat de negatieve gedachte of het negatieve gevoel is verdwenen.

Wees alert! Wees je bewust dat ELKE gedachte die verstorend werkt, onaardig is, tweedracht zaait, twijfel zaait, jou onzeker maakt, dingen ter discussie stelt, jouw focus verstoort, voortkomt uit de ‘linkerkant’. Elke keer dat je hier bewust van wordt zeg je tegen deze gedachte(n): “STOP! I AM, help me!”.

TIP: schrijf het woord ‘Stop’ op je hand of op een post-it en hang het ergens op waar je het vaak ziet, zodat je elke keer als je ernaar kijkt jezelf eraan herinnert om het te gebruiken.

Over het forum

Je krijgt toegang tot het besloten forum waar je contact kunt maken met de andere deelnemers en forumleider(s). Alles wat binnen deze groep gedeeld wordt, blijft binnen de groep. Het forum is enkel toegankelijk voor max. 50 deelnemers van dezelfde groep. In deze groep is er een mogelijkheid tot uitwisseling en ondersteuning, er is rechtstreekse begeleiding van de forumleider Mariske Hekkenberg en de trainers en je kan je inhoudelijke vragen stellen met betrekking tot jouw proces. Verder plaatsen we regelmatig leuke tips, inspiratie en kunnen we van alles met elkaar ‘real time’ delen. Zo bouwen we samen ook online een community die ons kan bekrachtigen en versterken.

Noot: In dit programma wordt je aangemoedigd om verantwoordelijkheid te nemen voor de kwaliteit die je in ‘het veld’ brengt. Dit betekent concreet dat je wanneer je een impuls voelt om iets te vragen, je eerst bij jezelf te rade gaat of je misschien toch zelf het antwoord kunt bedenken op jouw vraag. Gebruik hierbij de elementen uit het programma om voorbij jouw aangeleerde patronen te kijken.
Alle wijsheid zit al in jou en dat mogen we meer en meer gaan ontdekken tijdens deze training. Voel je welkom wanneer je voorbij deze eerste impuls toch iets wilt posten. Wij zijn er voor jou.

Lees eerst de richtlijnen over het gebruik van het Forum voordat je verder gaat: Forum code.

Opdracht: Stel jezelf kort voor aan de andere deelnemers. Om je op weg te helpen kan je hierbij gebruik maken van de volgende zinnen:

 • Mijn naam is….
 • Ik verwacht dat dit programma mij…..gaat brengen.
 • Ik breng de komende maanden de volgende hartskwaliteiten in, namelijk.… Bijvoorbeeld: “ik breng heel veel vreugde en positiviteit in” of kies uit de volgende kwaliteiten als je inspiratie nodig hebt: openheid, eerlijkheid, aandacht, toewijding, humor, verbinding, eerlijkheid, creativiteit, eenheid, verbondenheid, compassie…etc. 
 • Of kijk ter inspiratie naar de video van forumleider Mariske Hekkenberg.

Wil je ook graag een voorstel video plaatsen, dan kan dat natuurlijk. Hiervoor moet de video wel eerst op YouTube of Vimeo staan. Zo kan je de link naar de video vervolgens delen op het forum.

Veel plezier!

 

 

Lesmateriaal

 

Hier vind je al het lesmateriaal van les 1.

Oefening(en) van live sessie 1:

Oefening(en) van live sessie 2: