harmony happiness healing

Hi , welkom bij: Les 14.

Spiritueel Onderscheidingsvermogen 2.0

“De hele wereld is een schouwtoneel en alle mensen zijn maar acteurs.”

William Shakespeare

We gaan beginnen

We zitten alweer in les 14. Dit is de laatste les van deze reeks en ja, wat is het allemaal toch snel gegaan. Ik heb het idee dat je nu toch wel een goede practice kan opbouwen met alle informatie die je nu tot je beschikking hebt.

In de vorige les hebben we een begin gemaakt met het hoofdstuk over spiritueel onderscheidingsvermogen. Daar gaan we vandaag nog een stukje op door, met name over HOE je spiritueel onderscheidingsvermogen opbouwt. Wellicht is het handig om meteen even de tools in te zetten en voordat we beginnen een decree te zeggen? Je kent hem wel: “IK BEN het volmaakte begrip van alles wat ik wens te kennen en begrijpen”. Fijn is die hè? Zeg het zo vaak als je voelt dat nodig is en zelfs tijdens het lezen van deze les, mocht het nodig zijn. Voel je vrij.

Ok, we gaan beginnen!

 Kennis: Focus, focus, focus

Kennis: Spiritueel onderscheidingsvermogen opbouwen met behulp van focus

Hoe bouw je spiritueel onderscheidingsvermogen op?
Wanneer je spiritueel onderscheidingsvermogen wil opbouwen, dan verplaats je de focus van de buitenwereld naar de binnenwereld. Je draait je dus als het ware ‘in jezelf om’ en kijkt naar binnen in plaats van naar buiten. Dan kom je als eerste de ‘Subconscious Mind’ tegen die uit verschillende lagen bestaat, namelijk het denken en het voelen. In de Subconscious Mind beweegt zich het valse ik. Het gebruikt de imprints in de Subconscious Mind als basis voor de gedachten die het genereert. Het is dus  het valse ik-denken dat zich gedraagt als een virus en slechts één agenda heeft; het wil zichzelf in stand houden. Datgene wat we in ons hoofd horen en wat onze eigen stem gebruikt, ZIJN we dus niet.
Weet je nog dat we het er allemaal over eens waren dat er in een baby al ‘aanwezigheid’ is? Dat hebben we de Presence genoemd. Het is bewustzijn. Een baby is zich al bewust, enkel nog niet van zichzelf en niet van woorden want die zijn nog afwezig. Maar we kunnen allemaal in een baby zien dat daar iets is wat ‘waarneemt’. En datgene wat ‘waarneemt’ noemen we de ‘Conscious Mind’. We kunnen ook bij babies waarnemen dat ze al wel een eigen ‘kleur’ hebben. Ze zijn niet allemaal ‘gelijk’. Dát is de Zielenkleuring die je ziet. Het verklaart ook waarom kinderen uit hetzelfde gezin allemaal anders kunnen zijn. De ‘Conscious Mind’ en gedachten KUNNEN nooit hetzelfde zijn, omdat gedachten pas ontstaan wanneer er taal wordt geleerd. Het ‘ik’ in ons hoofd KUNNEN we daarom nooit ZIJN aangezien het ‘ik’ aangeleerd is en omdat het bestaat uit taal. Bij veel mensen is meer dan 70% van hun gedachten niet liefdevol, niet ondersteunend, beperkend en zelfs negatief. Toch geloven de meeste mensen die gedachten omdat ze zich vereenzelvigd hebben met dat ‘valse ik’.  Ze gaan zich ernaar VOELEN en ze gaan ernaar HANDELEN. En genereren zo meer van hetzelfde.
Tijd om te beginnen met het onderscheid te maken tussen het bewustzijn dat waarneemt (de Conscious Mind) en de gedachten die worden gegenereerd vanuit het valse ik, dat verantwoordelijk is voor ALLE pijn, chaos en lijden in ons leven. We hebben onze Conscious Mind los te maken uit het automatische denken. Anders kunnen we niet vrij zijn van onze programmeringen.

Oefening: spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Wist je dat bij de meeste mensen het denken meer dan 70% negatief is?! Of is het geen verrassing? Nu ga ik iets van je vragen wat veel lef vraagt en wellicht een beetje ongemakkelijk aanvoelt. Ga in je ondergoed voor de spiegel staan en kijk naar jezelf. Het is voor een goed doel, echt!

Wat voor gedachten komen er bij jou omhoog? Wees heel eerlijk! Zijn het voornamelijk negatieve gedachten over jezelf? “Ik ben te dik, ik ben lelijk, ik ben oud, ik zie er niet uit?”

Blijf maar even een tijdje zo staan. Elke keer als er een gedachte naar boven komt zeg je in de spiegel:
“STOP! You have no power/je hebt geen kracht!” (zeg dit tegen de gedachte, praat dus tegen jezelf) “Ik ben deze gedachte niet!”
Stel jezelf hierbij de volgende vragen, hardop!

  1. Is deze gedachte helpend?
  2. Maakt het mij gelukkig?
  3. Wat als ik ervoor kies om deze gedachte NIET te geloven, wat brengt het mij dan? Vb. Dan heb ik meer rust en voel ik mij gelukkiger.

Praat tegen jezelf en geef antwoord op deze vragen.
Zeg vervolgens: “IK BEN in mij kom tevoorschijn en neem de leiding over dit denkvermogen, NU.” Of maak van die negatieve gedachte een positieve IK BEN zin.
Van “ik ben lelijk” naar “IK BEN mooi en ik mag er zijn.”

Laat zich een healing signal zien, door middel van een emotie of blijven de negatieve gedachten aanhouden? Pak dan je Instant Healing boek:

  1. Sluit je ogen en adem een paar keer in en uit met focus op jouw hart.
  2. Vraag dan vanuit de rust: “Welke prayer zeg ik nu om de ingang van dat wat zich nu laat zien op te lossen?”
  3. Sla je boek open en zeg de prayer waar je oog op valt.
  4. Zeg dit zo vaak als je voelt dat nodig is of totdat je rust voelt.

Combineer bovenstaande met een decree. Zeg vóór en na het zeggen van een prayer de volgende, prachtige decree erachteraan;

“IK BEN de machtige Verterende Vlam die alle vervormingen in mijn denken, oorzaak en gevolg, record en memory, volledig verteert en alles wat niet overeenkomt met de Waarheid van ZIJN. IK BEN LIEFDE. Dát is de Waarheid! Dank u IK BEN en zo is het”

Maak hierbij gebruik van jouw ademhaling om het op een diepere laag te pakken. Adem diep in en uit na elke zin.

Voorbeeld:
“IK BEN de machtige Verterende Vlam die alle vervormingen in mijn denken (adem in en uit en wacht), oorzaak en gevolg (adem in en uit en wacht), record en memory, volledig verteert (adem in en uit en wacht) en alles wat niet overeenkomt met de Waarheid van ZIJN (adem in en uit en wacht). IK BEN LIEFDE (adem in en uit en wacht). Dát is de Waarheid! (adem in en uit en wacht) Dank u IK BEN en zo is het”

Gebruik dit voorbeeld ook als je een prayer gaat zeggen. Neem de tijd en zeg het met diepe ademhalingen tussendoor en herhaal, herhaal, herhaal zo vaak als dat je voelt dat nodig is.

Nog even dit

Heb je nu behoefte aan meer verdieping en wil je verder bouwen aan jouw practice? Zodat je jezelf nóg meer kunt bekrachtigen in de waarheid van Zijn, namelijk dat jij de volmaakte levensenergie, I AM, bent. Nu al. En wil je dit gegeven meer in het voelen gaan brengen door middel van het opbouwen van spiritueel onderscheidingsvermogen? Dan is het vervolgprogramma wellicht het antwoord.

Kijk hieronder mee naar een video waarin ik je meer vertel over het vervolgprogramma.

Hoe nu verder?