harmony happiness healing

PENDELCURSUS – I AM ACADEMY

Welkom!

Mijn naam is Marjolijn Loderichs en ik ben oprichter van de I AM Academy. Wat fijn dat je jezelf gaat verdiepen in deze pendelcursus. Hierdoor ga je meer begrip krijgen over hoe jouw bewustzijn is opgebouwd. En een beter begrip van hoe jouw systeem functioneert, gaat je helpen om jouw keuzes bewust aan te kunnen sturen in plaats van te reageren vanuit onderbewuste geconditioneerde patronen.

Pendelen gebruik ik zelf inmiddels al jaren. In eerste instantie begon ik ermee vanuit een nieuwsgierigheid naar de werking ervan – hoe het uittesten van levensvragen waar direct een antwoord op kwam nou precies werkte? Ten tweede deed ik het vanuit een diepe behoefte om in ‘contact’ met het Ware Zelf te zijn.

Bij de I AM Academy geef ik trainingen over persoonlijke/spirituele ontwikkeling oftewel Zelfrealisatie. Wat betekent dit precies? Kort uitgelegd trainen wij jou in het bewust worden van niet-helpende programmeringen, door los te komen van jouw identificatie met het denken. Zodat je je kan her-identificeren met de Waarheid van ZIJN, jouw Ware ZELF, I AM. Zo hoef je jezelf niet meer te laten leiden door voorgeprogrammeerde reacties of overtuigingen die jouw potentieel beperken of saboteren. Je kunt leren om jouw leven vorm te geven vanuit een krachtige focus op wie je werkelijk BENT. En daar kan het pendelen een goede ondersteuning bij zijn.

Voordat ik daarmee verder ga, ontkomen we er niet aan om een stukje kennis te behandelen met betrekking tot de Presence die JE BENT, I AM. Deze kennis gaat je namelijk helpen om meer beheer te krijgen over jouw systeem en hoe het gebruik van een pendel daar ondersteunend bij kan zijn.

Veel plezier!

NOTE:

Bij de manier waarop wij pendelen inzetten om onszelf te bekrachtigen in de I AM Presence maken wij gebruik van het boek ‘Instant Healing’ van Susan Shumsky (Engelse versie) of  ‘I AM, woorden met helende kracht’ (Dit boek kan je hier bestellen: www.iamacademy.nl/woordenmethelendekracht/.)

De ‘I AM Presence’, de Goddelijke Aanwezigheid die JE BENT.

Door de eeuwen heen heeft de mensheid zich geïdentificeerd met een verschillende concepten van het Zelf. Het ‘ik’ dat je in jouw hoofd hoort, het voelende ‘ik’, de ‘ikken’ in de omgeving, het lichamelijke ‘ik’, ze kunnen bepalen hoe jij denkt, hoe je je voelt en hoe je handelt, wanneer je geen ‘spiritueel onderscheidinsvermogen’ hebt ontwikkeld. Maar als je jezelf een beetje verdiept in persoonlijke/spirituele ontwikkeling kom je al snel tot de conclusie dat je dat ‘ik’ dat je in jouw hoofd hoort, helemaal niet kan zíjn.
Het is het ‘valse ik’, zoals het in zoveel spirituele literatuur wordt genoemd. Het doet zich voor als jou, het stuurt jou, het praat met jouw stem en daarom ben je gaan denken dat je het bént. Maar het is onmogelijk dat je dat bent!

Hoe weet ik dat zo zeker? Ten eerste is het ‘taal’ en taal is aangeleerd, dat is iets wat je hebt ontwikkeld in jouw huidige leven. Ten tweede, het denken komt en gaat zonder dat je van tevoren kan voorspellen wat je gaat denken. Ik ken niemand die weet wat ze over 5 minuten gaan denken. Dus het is onmogelijk om het denken te zijn. Als jij dit zou zijn, dan zou je het kénnen – want het ZIJN kent zichzelf.

De identificatie met dit ‘valse ik’ is waar alle problemen in jouw leven (en in de wereld) vandaan komen omdat dit ‘valse ik’ vanuit afgescheidenheid functioneert. De pijn, het verdriet, de woede, de angst die je voelt, wordt opgeroepen door dit ‘valse ik’. En omdat je denkt dat je dit ‘valse ik’ bent, neem je alles wat dit ‘valse ik’ zegt serieus en zo kom je in de ban van dit ‘ik’ dat zich als een virus in jouw mind heeft genesteld. Jouw bewustzijn is als gehypnotiseerd door dit ‘valse ik’ en neemt alles wat het zegt als ‘waar’ aan. Omdát je nou eenmaal denkt dat je het bént.

De werkelijke jij heeft echter niet zoveel te maken met dat ‘valse ik’. De werkelijke jij is datgene waarnaar je wijst, wanneer ik zou vragen: ‘Wijs jouw ik eens aan’.
Waar wijs je dan naar? Er is niemand (of een hele enkele uitzondering misschien) die dan naar zijn hoofd wijst toch? Je wijst intuïtief naar jouw hart. Het IK dat je BENT huist in jouw Hart, dat geschreven wordt met een hoofdletter H omdat het verwijst naar het Grote Hart, niet naar het fysieke hart. Het Hart duidt op het gebied in de borst waar ‘de Ziel zetelt’. Het is de plek waar wij allemaal het ‘Ware Zelf’ kunnen voelen dat vrij is van disharmonie.

Welke kwaliteiten zou jij toeschrijven aan het hart?
Ik vermoed dat je dan woorden zegt als liefde, vreugde, éénheid, zachtheid, vertrouwen, mededogen, openheid, eerlijkheid etc. En ik vermoed ook dat er absoluut GEEN woorden opkomen als woede, wraakzucht, haat, nijd, jaloezie, verdriet, boosheid, apathie, vernedering of woorden van die strekking. Kennelijk vertegenwoordigen de kwaliteiten van het Hart altijd Hogere Kernwaarden.

I AM en pendelen

Als je wilt leven vanuit focus op en onder leiding van jouw Ware Zelf, I AM, kan je beginnen met het opbouwen van spiritueel onderscheidingsvermogen. Spiritueel onderscheidingsvermogen wil zeggen: het vermogen om te onderscheiden wat er zich in jouw bewustzijn laat zien. Zodat je vanuit die waarneming in het nu kan besluiten of je dit wilt volgen of niet. Dit is de basis voor elke persoonlijke groei omdat zonder dit spirituele onderscheidingsvermogen je eigenlijk geen kompas hebt in jouw innerlijke wereld. En dan wordt je steeds aangestuurd door jouw emoties en programmeringen.

Hoe kan het pendelen hier bij helpen?

Door te pendelen kan je leren contact te maken met de Presence die JIJ BENT: I AM. Zodat je jezelf kan bevrijden van automatische reacties en/of belemmerende overtuigingen.

Praktisch voorbeeld:
Je merkt dat je niet voor jezelf kan opkomen en dat zit je dwars. Je denkt er veel over na, moppert erover en voelt je er niet lekker door. Via onze
I AM pendelsessie, kan je opsporen wat de trigger is die maakt dat je niet voor jezelf kan opkomen. En vervolgens gebruik je één of meerdere prayers om die trigger op te lossen. Waarna je zal merken (wanneer de energie is opgelost) dat je als vanzelf je grenzen gaat aangeven. Je hoeft jezelf dat dus niet meer op te leggen aan jezelf. Het gebeurt ineens gewoon op een adequate manier. Dat is zo fijn aan deze manier van werken. Je faciliteert de Presence om het werk te doen, door je, voor je, als je en je merkt vervolgens dat patronen zijn opgelost en dat je anders in de dingen staat.

Ik ga je stap voor stap uitleggen hoe je een pendelsessie vanuit de juiste afstemming opbouwt en hoe je er gebruik van kunt maken.

Wat is pendelen?

Pendelen is een middel die men gebruikte om antwoorden te krijgen op allerlei uiteenlopende (levens)vragen.
In de oudheid werd het zelfs gebruikt door helers om infecties en zwakheden in het lichaam te detecteren, om vervolgens de juiste kruiden en behandelingen toe te dienen. De bedoeling voor het gebruik van een pendel is simpelweg om je af te stemmen op jouw I AM, het diepere Weten, de Innerlijke Wijsheid.

Tegenwoordig wordt door sommige mensen gebruikt als middel bij het nemen van beslissingen en om antwoord te krijgen op vragen over de toekomst. “Krijg ik die promotie waar ik zolang op zit te wachten? Moet ik verhuizen naar het buitenland? Zal ik vandaag gaan sporten? Wanneer kom ik mijn droom man/vrouw tegen? En wie is dat dan”. Wanneer je echter kennis hebt over je zelf creëerend vermogen en ‘The Law of Life’ (energie volgt aandacht) snap je wellicht beter dan ooit dat dit soort vragen niet te stellen ZIJN. Je creëert namelijk ALTIJD zelf en wat er gebeurt is een expressie van jouw eigen focus. Dus nee, dit soort vragen zijn geen vragen die wij pendelen.

Waar gebruiken wij pendelen voor?

Pendelen is een mooie tool waarmee je spiritueel onderscheidingsvermogen kunt trainen. Het pendelen gaat jou helpen om jezelf in de waarnemer te bekrachtigen, jezelf af te stemmen op de Presence en meer inzicht te krijgen waar jij jouw waakbewustzijn nog mee identifceert. Zie de pendel als een verlengde van jezelf, jouw I AM!

Via onze I AM pendelsessie, kan je blokkades oplossen die je tegenkomt. Laat ik je een praktisch voorbeeld geven: stel, je vindt het heel eng om voor een groep te spreken en je wilt graag werken op de oorzaak van deze angst. Dan kan je onze pendelsessie gebruiken om datgene wat hieraan ten grondslag ligt op te sporen. Om vervolgens één of meerdere prayers in te zetten om die belemmerende overtuigingen/emoties/triggers op te lossen. Via de pendel kan je diepe, onderbewuste aansturingen blootleggen op een simpele manier en deze veranderen met behulp van de prayers, decrees en de meditaties. Onze pendelprocedure stelt je in staat om heel gemakkelijk oorzakelijk te werken zonder dat je zelf hoeft te ‘bedenken’ wat nou precies de oorzaak is. De oorzaak wordt voor je, door je, als je, als alles en iedereen om je heen opgelost. Zo makkelijk kan het zijn.

Een pendelsessie doe je helemaal voor jezelf om je te bekrachtigen in jouw I AM. Je gebruikt het NIET voor anderen.

Door de procedure te doen, krijg je informatie over de programmeringen die jou vastzetten. Bijvoorbeeld programmeringen die maken dat je afhankelijk bent van dingen ‘buiten’ jou om jezelf goed te voelen. Hier kan je jezelf van bevrijden waardoor je steeds beter kan voelen wat de Waarheid is Niet vanuit een denken, maar vanuit het voelen dat het waar is dat jij al ‘heel’ bent. Dat het denken je allerlei dingen laat geloven die hier tegengesteld aan zijn. En dat dát de ‘leugen’ is.

Door het toepassen van de procedure ervaar je dat alle antwoorden al in jou zitten. Hierdoor ga je ervaren dat je in staat bent om jouw leven vorm te geven vanuit de Waarheid van ZIJN, jouw I AM.
Dat wil dus zeggen dat je geen vragen over de toekomst gaat stellen, we don’t go there! Een vraag over de toekomst heeft een aanname, namelijk dat we afgescheiden zijn en dat we niks te zeggen hebben over ons leven. Dit is dus een misvatting! Dit is pure programmering.

Nogmaals, het uitgangspunt is ALTIJD dat JE al HEEL BENT. 

 

Zelf maken

Je hebt om te beginnen een pendel nodig. Een pendel bestaat meestal uit een druppelvormig metalen, glazen of houten voorwerp dat aan een draad of ketting hangt. Pendels zijn te koop in allerlei soorten en maten, zelfs online.
Je kunt ook heel makkelijk jouw eigen pendel maken!

Je hebt hiervoor nodig:
1x grote paperclip
1x dikke koord/touw – 45cm
1x schaar

1. Je knipt een stuk van de touw af, ongeveer 45 cm lang en maakt een lus door beide uiteinden bij elkaar te brengen.

2. Haal de lus door het oog van de paperclip en zet er een knoop in. Let op- terwijl je beide uiteinden bij elkaar brengt, dat de lengte van de touw ongeveer net zo lang is als de lengte van jouw onderarm (niet langer). Dan zit je namelijk goed!

3. Zet nog een knoop in de uiteinden van de touw en voilà, je hebt een pendel.

Neem de pendel in de hand waar je mee schrijft.
Houd het koord tussen duim en wijsvinger vast en laat jouw elleboog op tafel rusten.

Nu kan je jouw Ja en Nee testen maar lees eerst nog heel goed de Do’s en Don’ts van pendelen door.

Veel plezier!

Do:

 • Zie de pendel als een verlengde van jouw Ware Zelf, van jouw I AM dus. Daar wil je door geleid worden. Niet door valse zelf programmeringen.
 • Verbind jezelf met I AM en werk enkel en alleen vanuit dit gegeven.
  Vraag om bescherming van jouw I AM door onze voorbereiding te doen.
 • Wees zorgvuldig in jouw opbouw en volg de procedure. Houd je hieraan.

Don’t:

 • Nogmaals: vragen stellen over het nemen van bepaalde beslissingen of adviezen vragen is een no-go area. Vraag ook nooit iets over anderen of over de toekomst. Stel ook geen vragen als: “Is het goed voor me dat…?” Of andere vragen van een vergelijkbare strekking. Wees erg voorzichtig met het interpreteren en het handelen hiernaar. Want je bent namelijk altijd degene die ZELF creëert. JIJ bepaalt jouw eigen focus.
 • Pendelen is een zelf-coachings methode vanuit de zuivere verbinding met de I AM Presence. Dit is enkel voor jouw persoonlijk gebruik. Het is niet bedoeld om er anderen mee uit te testen.
  Wij nemen geen enkele verantwoordelijkheid voor de betrouwbaarheid en de consequenties van oneigenlijk gebruik van deze methode.
 • Ga nooit pendelen als je alcohol hebt gedronken of bewustzijnsverruimende middelen hebt gebruikt. Je testresultaten zijn dan absoluut onbetrouwbaar.

 

Note:

Pendelen is een momentopname. Het geeft weer wat er nu is. Gaat het niet zo lekker? Dat kan betekenen dat je niet voldoende afgestemd bent. Check dan de volgende punten:

a. Ben je geconcentreerd genoeg? Word je soms afgeleid door bepaalde gedachten, tijdsdruk, of iets in jouw omgeving? Verbind jezelf dan opnieuw met jouw I AM door de voorbereiding nogmaals te doen. Zeg als aanvulling: ‘IK BEN die IK BEN, zie erop toe dat ik beschermd ben door het licht van mijn ZIJN’.

b. Ben je moe? Is dit het juiste moment om te pendelen? Stop eventueel de sessie en pak het een andere keer weer op.

c. Heb je voldoende water gedronken? Drink een glas water voordat je verder gaat: water is een geleider. Als je te weinig hebt gedronken, dan wordt de energie onvoldoende geleid. 

Voorbereiding Pendelen – uitgeschreven

 • Doe een Hartademhaling gedurende 3 minuten. 5 tellen in; 5 tellen uit. Adem naar je buik met focus op het hart.
 • Verbind jezelf via jouw Hart met jouw I AM. Let op: het gaat om intentie. Te voelen dat je dit wilt, is in principe al voldoende.
 • Zeg:I AM in mij kom nu tevoorschijn, neem de leiding over het denken, voelen en mijn handelen” en wacht. Herhaal dit nog een paar keer.
 • Zeg vervolgens: “I AM in mij, ga voor mij uit en beveel Absolute Volmaaktheid in alles wat ik doe of zeg en neem de leiding over deze pendelsessie. Enkel de IK BEN die IK BEN handelt hier. En zo is het”.
 • Herhaal dit zo vaak als je voelt dat het nodig is, totdat je je rustig voelt.
 • Zet nu de energie stevig neer door het doen van de volgende prayers uit ‘Instant Healing’ van Susan Shumsky of ‘I AM, woorden met helende kracht’ (de nummers verwijzen naar de corresponderende prayers uit het boek): * onderaan de pagina vind je uitleg over deze prayers en waarom je ze zegt.

1. Selfaffirmation
I AM in control
I AM One with God
I AM the only authority in my Life
I AM divinely protected by the Light of my Being
I close off my aura and body of Light to the lower astral levels of mind and I now open to the I AM that I AM.

3. Protection
The Light of God surrounds me
.
The Love of God enfolds me.
The Power of God protects me
.
The Presence of God watches over me
.
Wherever I AM there God is
.
And all is well!

10. Grounded in Spirit
God’s Love fills and surrounds me with comfort
.
God’s Light fills and surrounds me with peace
.
God’s energy fills and surrounds me with blessings.
I AM now fully lifted into Gods holy Presence.
Which fills and surrounds me with Glory
.
I AM a radiant Being of Light
.
Living in the Heart of God’s Love.
I AM blessed and beloved of God
.
I AM now fully grounded into the Presence of God.
I AM now centered, steady and solid in God’s Love.
And I AM in profound Peace.
Thank you, God, and SO IT IS!

Dit is de (aangepaste) Nederlandse vertaling:

Affirmatie voor zelfbeschikking
Het Goddelijk Zelf heeft de leiding.
IK BEN één met het Goddelijk Zelf.
Mijn Goddelijk Zelf is de enige Autoriteit in mijn leven.
IK BEN Goddelijk beschermd door het Licht van mijn Wezen.
Ik sluit mijn aura en Lichtlichaam af
voor de lagere astrale niveaus van de mind.
En ik open mezelf nu voor de diepste Wijsheid die IK BEN.
Dank U, I AM, en ZO IS HET.

Prayer voor bescherming
Het Licht van het Goddelijk Zelf omringt mij.
De Liefde van het Goddelijk Zelf omhult mij.
De Kracht van het Goddelijk Zelf beschermt mij.
De Aanwezigheid van het Goddelijk Zelf waakt over mij.
Waar IK ook BEN, daar is mijn Goddelijk Zelf.
En alles is goed.

Gegrond in I AM
De Liefde van het Goddelijk Zelf omringt en vult mij met troost.
Het Licht van het Goddelijk Zelf omringt en vult mij met vrede.
De Energie van het Goddelijk Zelf omringt en vult mij met zegeningen.
IK BEN nu opgetild in de liefdevolle Aanwezigheid van mijn Goddelijk Zelf,
die mij omringt en straalt als een sieraad.
IK BEN een stralend Wezen van Licht,
dat verankerd is in het Hart van het Goddelijk Zelf.
IK BEN gezegend en geliefd door het Goddelijk Zelf in mij.
IK BEN gegrond in mijn Goddelijk Zelf.
IK BEN gecentreerd, standvastig en krachtig in mijn Goddelijk Zelf.
En IK BEN in diepe vrede.
Dank U, I AM, en ZO IS HET.

* Met het overtuigd uitspreken van de bovenstaande ‘scientific prayers’ bevestig je de Waarheid van ZIJN. Spreek ze rustig en duidelijk uit met de focus op jouw Hart (het gebied van jouw hart is de fysieke plek van waaruit je jezelf bewust kan verankeren in de energie van jouw I AM). Voel de Waarheid van de woorden. In het begin voelt het misschien helemaal niet als ‘waar’. En dat is de reden waarom je het veel en vaak te zeggen hebt. Zodat je jouw Mind als het ware schoonmaakt van alle overtuigingen die je hebt opgebouwd waardoor je de Waarheid niet meer kan voelen.

Prayer 1 zet je in jouw I AM.
 Prayer 3 is jouw bescherming.
 Prayer 10 grondt jou in Spirit. Omdat deze laag van bewustzijn Volmaakt is en dus onvervuild, is dit eigenlijk de enige plek waarin je zou willen moeten gronden in plaats van in de Aarde. De Aarde is namelijk omgeven, omringd en doordrongen van de frequentie van onze ‘human creation’ (de disharmonie die we overal om onszelf waarnemen in fysieke vorm, maar die ook in de vorm van emotionele en mentale energie overal aanwezig is). Omdat de I AM Presence overal is, doorheen alle cellen in en om ons heen, trek je de energie op deze manier bewust in jouw lichaam en kan het ongehinderd stromen. Zo grond je dus Spirit in body. Als je voelt dat dit klopt, grond jezelf dan niet meer in de Aarde en start niet alleen deze pendelsessie maar elke dag met gegrond zijn in jouw I AM.

 

Neem de tijd om een sessie te doen.

1. Ga zitten in een rustige omgeving en begin eerst met de voorbereiding op de sessie. Focus terwijl je dit doet op jouw I AM (zie voorbereiding).

2. We gaan jouw persoonlijke Ja en Nee uitvragen. 
Dit kan je dus pendelen!

3. Denk aan jouw houding: je zit comfortabel en houdt het koord tussen duim en wijsvinger vast. Jouw elleboog rust op tafel en jouw pendel hangt (nu nog) stil.

4. Vraag nu een Ja. Dit doe je op de volgende manier:

Zeg“I AM in mij, geef me een duidelijke JA door een eerlijke, onderbewuste beweging van de pendel”

Wacht

De pendel gaat een beweging geven. Het kan zijn dat deze in het begin zwak is. Dat wordt naarmate je jezelf erin bekwaamt steeds krachtiger en meer helder.

5. Mocht jouw pendel een duidelijke, maar zwakke JA beweging maken?

Zeg: “I AM in mij, maak de beweging groter”

Wacht

6. Vraag nu een Nee. Dit doe je op de volgende manier:

Zeg: “I AM in mij, geef me een duidelijke NEE door een eerlijke, onderbewuste beweging van de pendel”

Wacht weer op het antwoord. Mocht je een duidelijke, maar zwakke Nee krijgen, herhaal dan stap 6 en vraag jouw I AM om de beweging groter te maken.

Wanneer jouw Ja en Nee niet helder genoeg voor je is, kan je gebruik gaan maken van onze procedure ‘Herstellen van de doorstroming’.  Deze procedure zorgt ervoor dat de energie beter kan stromen.

 

 

Wat doe je als het uittesten van een Ja en Nee niet lukt?

Kijk eerst of je voldoende water gedronken hebt. Een uitgedroogd lichaam geleidt energie onvoldoende.  Daarnaast kan het zijn dat er vanuit de mind allerlei blokkades op zitten waardoor jouw Volmaakte Levensenergie niet vrij kan stromen. De oorzaak hiervan kan van alles zijn; het waarom hiervan is niet belangrijk. We werken niet op de inhoud van een ‘probleem’, want zo geef je het alleen maar meer aandacht (en aandacht is energie). De focus ligt dus nooit op het probleem zelf, maar ligt altijd op het terugbrengen van de ‘Volmaaktheid’, de essentie van onze Levensenergie. Blokkades zijn slechts vervormingen hiervan.

Om de energie weer te laten doorstromen, kan je de volgende procedure toepassen:

Pak jouw ‘I AM, woorden met helende kracht’ erbij en ga rustig zitten. Doe als je voelt dat het nodig is nog een keer de voorbereiding.

Herstellen van de volmaakte doorstroming:

1. Vraag: “I AM, welke prayer spreek ik nu uit om de Volmaaktheid te herstellen zodat ik een zuivere Ja en Nee krijg?”.

Sluit jouw ogen, adem in en uit en sla het boek open.

3. Zeg de prayer waar je oog op valt. Doe het zo vaak als je voelt dat nodig is.

4. Pak de pendel weer vast en zeg: “I AM in mij, geef me een duidelijke JA door een eerlijke, onderbewuste beweging van de pendel”.

5. Krijg je nu wel een Ja, dan test je een Nee uit. Vraag:           ‘
“I AM in mij, geef me een duidelijke Nee door een eerlijke, onderbewuste beweging van de pendel”.

6. Krijg je nog steeds geen Ja en/of Nee, dan herhaal je de stappen 1 t/m 3. Dit proces ga je standvastig en vastberaden doen en desnoods herhalen totdat je wel een duidelijke Ja en/of Nee krijgt.
Is pendelen niet echt jouw ‘ding’? Dan kan het zijn dat je er programmeringen op hebt die je tegenhouden in te ervaren hoe leuk en handig het is om te kunnen pendelen.

Als je gedachten krijgt zoals “Ik kan het niet” of “Ik doe het niet goed” of je raakt in paniek, weet dan dat dit niet uit jouw I AM komt! Blijf kalm en vastberaden om de doorstroming te herstellen, houd jouw focus en blijf op koers. Uiteindelijk lukt het je.

Doe de voorbereiding om weer rustig te worden en zeg hier dan ook weer jouw prayers op. Herhaal dan weer kalm en vastberaden bovenstaande stappen totdat je een duidelijke Ja en Nee hebt.
Neem rustig de tijd om echt te gaan voelen dat de aansturing vanuit jouw I AM komt, heb vertrouwen in het proces en heb vooral heel veel plezier!

 

Klik hieronder om de emotiekaarten te downloaden

Emotiekaarten

 Basisbehoeftenkaart

De pendelprocedure

Nu jij een duidelijke Ja en een duidelijke Nee hebt ontvangen, kunnen we verder gaan met de pendelprocedure.

Deze oefening is een belangrijk onderdeel van jouw proces en kan je al veel informatie geven over jouw onderbewuste overtuigingen.
Waar vervormt het ‘valse ik’ (waarmee jij jouw waakbewustzijn hebt geïdentificeerd) de doorstroming van jouw Volmaakte Levensenergie? We brengen onze focus terug op de Waarheid van ZIJN via het gesproken woord (altijd vanuit het gegeven dat we de I AM Presence ZIJN). Identificaties veranderen de frequentie van jouw Volmaakte Levensenergie waardoor je de Waarheid van ZIJN niet meer kan voelen en waardoor je gelooft dat het waar is wat de programmering of de emoties je vertelt.

Daar waar jij merkt dat je disharmonie in jouw leven ervaart, op welk vlak dan ook, laten zich verstoringen van jouw Volmaakte Levensenergie zien. Het zijn altijd verstoringen in jouw denken en in jouw gevoel. En ze zijn te herstellen wanneer je dit op de juiste manier aanpakt. Wij noemen ze ‘healing signals’. Signalen die aangeven waar je, en dit is belangrijk om te snappen, VANUIT JOUW HEELHEID, aan werkt. Je werkt dus altijd aan de ogenschijnlijke verstoring vanuit bewuste vereenzelviging met jouw I AM, die Heel is.

Hoe doen we dat? Nadat je jezelf in harmonie hebt gebracht – de frequentie van jouw Ware Zelf – identificeer je de emotie en zoek je de Prayer op om de oorzaak op te lossen. Inzicht in welke emotie hieraan ten grondslag ligt, helpt je om te zien waar je triggers liggen. De prayers helpen om dit op te lossen zodat je vrij kan zijn.

Neem een situatie waar je waarneemt dat er zich disharmonie aan je toont. Dit kan van alles zijn. Bijvoorbeeld: iemand snijdt je af in het verkeer en je wordt hier echt kwaad over of juist heel angstig. Maar het kan ook een situatie zijn waarbij je vermijdend gedrag vertoont en dingen liever uit de weg gaat, of een familie conflict: ruzie met jouw ouders/broers/zussen/familieleden of jouw partner. Overal waar je disharmonie waarneemt, neem je een vervorming waar van de Volmaakte Levensenergie die JE  werkelijk BENT. Je bent hier dus uit jouw Kracht. Het ‘valse ik’ is dan aan het roer. Emoties zijn een uiting van belemmerende overtuigingen waar het ‘valse ik’ gebruik van maakt. Ze zijn richtingaangevers. Ze laten je zien waar je afgestemd bent op de programmering in plaats van 1 met het Goddelijk Zelf.

De pendelprocedure

1. Schets kort de situatie voor jezelf of schrijf het op. Je hoeft niet in de inhoud te duiken. Zolang je maar de situatie (en je gevoel daarover) helder hebt voor jezelf. Gebruik desnoods als opstapje de thema’s; werk, gezondheid en relaties

2. Pak jouw emotiekaarten erbij en stel de volgende vraag: “I AM in mij, welke emotie(s) is (zijn) gekoppeld aan deze situatie (bv. fysieke pijn) die ik heb ingebracht”
Test dit uit met je pendel.

3. Vraag: Staat het in emotiekaart 1? Staat het in emotiekaart 2?…’ Ga door totdat de pendel een JA geeft.

4. Heb je de juiste emotiekaart gevonden? Vraag vervolgens welk rijtje je moet hebben “staat het in het linkerrij of rechterrij?”. Heb je de desbetreffende rij gevonden. Vraag dan; “Welk nummer is het? 1, 2, 3, 4, 5…” ga het rijtje af totdat de pendel een JA geeft.

5. Heb je de emotie(s) uitgetest? Mogelijk Is het een emotie die je niet herkent in de context van wat je voelt. Laat je daar dan niet door verwarren. Als jij in een bepaalde situatie woede denkt te voelen en de emotie die je uittest is bijvoorbeeld ‘piekeren’, dan wil dat zeggen dat het de onderliggende emotie is van dat wat zich op de oppervlakte toont.

6. Test op een schaal van 0-10 wat het stresslevel is dat gerelateerd is aan het onderwerp wat je inbrengt (0 = niets en 10 = heel hoog). Dit heet de SUD – ‘Subjective Units of Disturbance’. Bij alles boven de 0 doe je onderstaande procedure.

7. Nu je de SUD uitgetest en genoteerd hebt, kan je verder. Vraag het volgende:
“I AM in mij, welke Prayer uit het boek ‘I AM, woorden met helende kracht’ spreek ik uit om de oorzaak op te lossen van datgene waardoor dat waar ik nu op werk wordt veroorzaakt?”. 

8. Vraag nu het prayernummer door te pendelen op de nummers van de prayers. Bijvoorbeeld: “I AM, is het nummer 1 – 50?”. Ja/Nee?
Bij ‘nee’, ga je door. “I AM, is het nummer 50 – 100?” Ja/Nee?
Ga door tot je het juiste nummer hebt.

9. Ga nu de prayer doen. Doe deze rustig en toegewijd. Houd gedurende het uitspreken van de woorden de focus op het Hart. Negeer de gedachten die langskomen en die proberen je uit jouw focus te halen.

Laat de energie het werk doen. Houd gewoon jouw bewuste focus heel goed op jouw Hart (en ademhaling) en voel wat er gebeurt in jouw lichaam. Zeg of denk terwijl je dit doet: “I AM help me” (dat houd je uit jouw gedachten). 

10. Wanneer je klaar bent met de prayer, vraag of je deze moet herhalen (op dit moment) door te pendelen: ‘I AM, is het nodig om deze prayer nu nogmaals te herhalen?’.  Wacht op de JA/NEE.

Als  de pendel een JA geeft, herhaal je de prayer op dezelfde manier.

Bij NEE, vraag dan: “I AM, is er een andere prayer die ik nu kan uitspreken om de energie te harmoniseren?”.
Test JA/NEE.

Bij JA: Doe opnieuw stap 8.

Bij NEE, vraag: “I AM, is het nodig om de prayer die ik net gedaan heb op een andere dag te herhalen?”.

Bij JA, herhaal de prayer (na het doen van de voorbereiding) op een andere dag en ga – na het doen ervan – weer door met stap 10.

Bij NEE, ga naar stap 11.

11. Vraag – nu je klaar bent met de prayers – of het nodig is om een basisbehoefte in jouw systeem te zetten. Test dit uit door middel van de basisbehoeftenkaart. Vraag: “I AM, welke basisbehoefte heb ik nodig?”. Heb je dit uitgetest?

Zeg dan:
“IK BEN de Tegenwoordigheid die deze basisbehoefte integreert doorheen alle lagen, voor nu en altijd. Onder de genade van de I AM, op de meest volmaakte wijze. I AM, zie erop toe dat ik deze basisbehoefte accepteer”.
Zeg tussendoor: ‘Ik accepteer deze basisbehoefte. Ik accepteer deze heling’ met de focus op jouw Hartademhaling. Meen elk woord dat je uitspreekt.

Herhaal dit met de focus op jouw Hart totdat je voelt dat het klaar is.
Check eventueel of het klaar is door het vanuit de I AM te laten bevestigen. Vraag dan: “I AM, is het voor nu voldoende?”
Bij JA, ga naar stap 12.

Bij NEE, vraag: “I AM, is het nodig om dit de komende tijd te herhalen?”.
Bij JA, herhaal deze stap de komende dagen.
Bij NEE, ga dan eens observeren hoe jij deze basisbehoefte invult voor jezelf. Probeer jij deze basisbehoefte bij anderen te halen? Of misschien door te kopen, te eten, sex te hebben, alcohol of drugs te gebruiken of hiernaar te verlangen? Jij BENT al heel, niets mist er in jou. Wat je waarneemt, is dus een programmering. Deze kan je in een volgende sessie dan als onderwerp inbrengen zodat je jezelf hiervan kan vrijmaken.

12. Test de SUD (stap 6). Hieraan kan je zien hoe jouw systeem op de procedure heeft gereageerd. Als het niet direct een verandering aangeeft, houd dan vertrouwen en herhaal de procedure. Sommige vervormingen vragen tijd om zichzelf te herstellen zoals een gebouw dat gerenoveerd wordt ook niet in een dag in de oude glorie is hersteld. Hier heb jij dan de leiding over, houd jouw focus en herhaal de procedure totdat de SUD op een gegeven moment een 0 is. Of wacht een paar dagen en test de SUD dan nog eens. Het kan misschien even duren voordat het resultaat zichzelf laat zien.

Sluit af

“I AM, dank je wel voor deze sessie.
I AM in mij, zie erop toe dat ik mezelf geef wat ik nodig heb en alles wat is ontladen in deze sessie volledig los laat. En zo is het!”