harmony happiness healing

Welkom bij les 2,

Les 2: HET FUNDAMENT

“There is nothing your soul yearns for more than to experience God, even if you are unaware of it consciously.
It is the home for which you are homesick, for which your heart cries out continually. But that home is not far away or unattainable. It is at the center of your being, waiting for you to open the door to magnificent radiance.”

Divine Revelation, Susan Shumsky

Welkom!

Welkom bij les 2!
Wat goed dat je er weer bent. In de eerste les zijn we al van start gegaan met uitleg over het programma en wat ons allemaal te wachten staat de komende periode. Hopelijk heb je ook kennis kunnen maken met de rest van jouw groep. Het is fijn om dit proces waar je nu in gaat te kunnen delen met anderen. Als het goed is, weet je nu heel goed voor jezelf waarom je deze stap hebt genomen en heb je dit (voor jezelf) opgeschreven. Dit is jouw houvast gedurende de komende weken. Kom je soms momenten tegen dat het even lijkt tegen te zitten, dan kun je hier altijd naar teruggrijpen. En je kunt bij vragen altijd terug vallen op de groep en jouw teamcoach. Weet dat je er niet alleen voor staat en weet: Alles IS al goed.

Voordat we verder gaan met de les willen we je heel graag voorstellen aan Lisa Portengen! Lisa heeft meegedaan met de I AM jaartrainingen en is tevens mijn business partner bij de I AM Academy. Zij komt de komende weken zo nu en dan langs met een gouden tip of een inspirerende anekdote. Of om ons af en toe een hart onder de riem te steken. En daar zijn wij ontzettend blij mee!

  Kijk hieronder mee naar de welkomstvideo van Lisa:

 

 

Kennis: Het fundament

Voordat we gaan beginnen met het opbouwen van de juiste spirituele kennis gaan we het eerst hebben over het opbouwen van een ‘practice’ oftewel het aanleren van een ochtendroutine. Waarom doen we dit? Omdat het belangrijk is om te beginnen vanuit een sterke basis waarbij je in de frequentie van jouw volmaakte levensenergie, I AM komt en van daaruit jouw dag begint. Een andere reden hiervoor is dat het belangrijk is om het gegeven dat ‘alles energie is’ goed te gaan snappen. Daarnaast hebben we ook o.a. te maken met de Law of Life, een Spirituele Wet die stelt dat ‘energie focus volgt’. Door elke ochtend jouw energie voor de dag klaar te zetten ga je sneller inzien hoe energie in de praktijk werkt. Zo zal je de komende weken deze twee principes – ‘alles is energie’ en ‘energie volgt focus’, steeds meer voelend begrijpen.

Maar goed, voor nu gaan we allereerst oefenen met de hartademhaling.  Door het doen van deze ademhaling breng je jouw centrale zenuwstelsel in balans. Je geeft het als het ware een ‘het is veilig’ sein. En dit is essentieel bij het kunnen voelen van de volmaakte levensenergie, die jij bént: I AM.

We zijn in ons dagelijks leven zo gejaagd, alles moet snel, snel, snel en nu meteen gebeuren. Kinderen moeten opgehaald worden van school, er moet boodschappen gedaan worden, schoongemaakt, opgeruimd, je moet een deadline halen op het werk, studeren, sporten en ga zo maar door. Het tempo ligt voor de meeste mensen heel hoog. En er lijkt een continue gehaastheid te zijn, een ‘moeten’ waardoor we constant in de frequentie van ‘onrust’ zitten. Omdat je zo gewend bent geraakt aan deze ‘gehaaste’ frequentie, kan het zijn dat je het niet meer voelt of dat je het nauwelijks nog bewust bent. Om de frequentie van I AM te kunnen voelen, moet je echter rust kunnen ervaren in jouw lichaam en hoofd. Als je ooit de I AM ‘inlogcode’ hebt gedaan, dan heb je dit wellicht al mogen ervaren of misschien heb jij andere manieren waardoor je dit in jezelf kan oproepen? Wij vinden bijvoorbeeld de hartademhaling een hele fijne oefening om onszelf tot rust te brengen.

In de volgende video laat ik je zien hoe dit moet:

Oefening Hartademhaling

 

 

 

 

 

Oefening: Hartademhaling

Hoe werkt de hartademhaling:
– Ga rustig zitten.
– Wees je bewust van je omgeving. Hoe zit ik? Wat hoor ik? Wat zie ik? Neem dit waar.
– Sluit vervolgens je ogen en focus op jouw hart – leg een hand op jouw borst als dit helpt.
– Let op jouw ademhaling; is dit snel? Te langzaam? Zit jouw ademhaling hoog of laag in de borst? Zorg ervoor dat je ademhaling laag zit, dus richting jouw buik ademen. En kijk of je kunt ontspannen. Adem vervolgens 4 tellen IN door jouw neus en 4 tellen UIT door jouw neus.
– Als het nog lastig is om door jouw neus UIT te ademen, adem dan uit door de mond.
– Doe dit 5 minuten om mee te beginnen en bouw dit op naar langer zodra het makkelijker gaat.

Tekst:
Na de hartademhaling kan je beginnen met het zeggen van de prayers. De onderstaande prayers gebruik je als onderdeel van jouw dagelijkse ritueel.
 Start jouw dag ermee en bij elke prayer-ronde die je voor jezelf doet.
 Het zijn belangrijke prayers.
In de volgende video leg ik uit waarom dit zo belangrijk is:

  Instant Healing – waarom gebruiken we dit boek?

 

Oefening: Prayers 1, 3 en 10
Ik leg hieronder nog even uit waar elke prayer over gaat. Zeg je het liever in het Nederlands dan hebben we hieronder ook nog de Nederlandse vertaling van elke prayer.
Prayer 1 bekrachtigt jouw focus op jouw volmaakte, goddelijke levensenergie, jouw I AM.
Prayer 3 is jouw bescherming.
Prayer 10 grondt jou in Spirit. Omdat deze laag van bewustzijn ‘volmaakt’ is en dus onvervuild is dit eigenlijk de enige plek waarin je zou willen moeten gronden in plaats van in de Aarde.  Dit omdat jouw volmaakte levensenergie volkomen zuiver en onaangeraakt is. Grond jezelf dus niet meer in de vervuilde energie van de Aarde maar start elke dag met gegrond zijn in jouw I AM.

Met het doen van de onderstaande scientific prayers bevestig je de Waarheid van ZIJN. Spreek ze rustig en duidelijk uit met de focus op jouw Hart (jouw verbinding met jouw I AM).
Voel de Waarheid van de woorden. In het begin voelt het misschien helemaal niet als waar. En dat is de reden waarom je de prayers veel en vaak te zeggen hebt. Zodat je jouw Mind schoon maakt als het ware van alle overtuigingen die je hebt opgebouwd waardoor je de Waarheid niet meer kan voelen.

Self-Authority Affirmation
I AM in control
I AM One with God
I AM the only authority in my Life
I AM divinely protected by the Light of my Being
I close of my aura and body of Light to the lower astral levels of mind
And I now open to the I AM that I AM

Protection

The Light of God surrounds me
The Love of God enfolds me
The Power of God protects me
The Presence of God watches over me
Wherever I AM there God is
And all is well!

Grounded in Spirit

God’s Love fills and surrounds me with comfort
God’s Light fills and surrounds me with peace
God’s energy fills and surrounds me with blessings
I AM now fully lifted into Gods holy Presence
Which fills and surrounds me with Glory
I AM a radiant Being of Light
Living in the Heart of God’s Love
I AM blessed and beloved of God
I AM now fully grounded into the Presence of God
I AM now centered, steady and solid in God’s Love
And I AM in profound Peace.
Thank you, God, and SO IT IS!

Dit is de (aangepaste) Nederlandse vertaling:

Affirmatie voor het bevestigen van de autoriteit van het Zelf

Enkel de IK BEN leidt mij.
IK BEN één met de volmaakte levensenergie die IK BEN.
De volmaakte levensenergie die IK BEN, I AM, is de enige Tegenwoordigheid in mijn leven.
IK BEN Goddelijk beschermd door het Licht van mijn Wezen.
IK sluit mijn aura en lichaam van licht af
tegen de lagere astrale niveaus van het denken.
En IK open mezelf nu voor de IK BEN die IK BEN.
Dank U, God, en ZO IS HET.

Bescherming

Het licht van de volmaakte levensenergie die IK BEN omringt mij.
De liefde van de volmaakte levensenergie die IK BEN omhult mij.
De kracht van de volmaakte levensenergie die IK BEN beschermt mij.
De aanwezigheid van de volmaakte levensenergie die IK BEN waakt over mij.
Waar ik ook ben, daar BEN IK!
En alles is goed!

Gronden in de volmaakte levensenergie die JE BENT

De Liefde van de volmaakte levensenergie die IK BEN vult en omringt mij met troost.
Het Licht van de volmaakte levensenergie die IK BEN vult en omringt mij met vrede.
De energie van de volmaakte levensenergie die IK BEN vult en omringt mij met zegeningen.
IK BEN nu opgetild in de heilige aanwezigheid van de volmaakte levensenergie die IK BEN,
welke mij vult en omringt met heerlijkheid.
IK BEN een Stralend Wezen van Licht,
Dat leeft in het hart van de Liefde van de volmaakte levensenergie die IK BEN.
IK BEN gezegend en geliefd door de volmaakte levensenergie die IK BEN.
IK BEN nu volledig gegrond in de Aanwezigheid van de volmaakte levensenergie die IK BEN
IK BEN nu gecentreerd, standvastig en stevig in de Liefde van de volmaakte levensenergie die IK BEN.
En IK BEN in diepe vrede.
Dank U, IK BEN, en ZO IS HET.

“Heel rustig, stap voor stap, ben ik het materiaal aan het integreren. Hoe het nu voelt is dat de bedding van de I AM zich subtiel verstevigt. Dat is fijn. Er is meer zachtheid en contact met mijn hart. Liefde stroomt meer. Naar mijzelf, naar de anderen, naar het leven. Oordeel wordt gemakkelijk herkend en transformeert als vanzelf in compassie. De liefde voor God, de allesomvattende levensbron, wordt alleen maar groter. Dank voor wat je brengt. Ik geniet enorm van je stem tijdens de meditaties en kijk uit naar de volgende trainingsdag.”

Nanette

deelnemer I AM Academy jaartraining


Afsluiting: Denk je eraan

Ga je hiermee aan de slag dan is het handig om al heel snel te beginnen met het opbouwen van een practice. Kijk of je deze prayers al kunt toepassen in je dagelijkse routine. Zet je wekker elke ochtend iets eerder zodat je tijd hebt om de ademhalingsoefening samen met de prayers te doen. Doe dit elke dag zodat het een automatisme wordt. Begin met kleine stapjes. Zet bijvoorbeeld om te beginnen de timer op tien minuten om de hartademhaling en prayers te doen.

Praktische voorbeeld: Zit je in een stressvolle situatie of neem je disharmonie waar in jouw directe omgeving? Hoe kun je dan deze oefeningen praktisch inzetten?

Pak een moment voor jezelf (zit je in een situatie waarbij je weinig privacy hebt, loop dan even naar de WC!). Doe de hartademhaling om jezelf tot rust te brengen en zeg de prayers er achteraan. Weet je de prayers niet uit je hoofd, of heb je ze niet bij de hand? Zeg of denk dan “I AM, help me”. Maar wat als je in gesprek bent met iemand en dit gesprek verloopt niet op een fijne manier EN je kan ook niet even weg? Dan ga je tijdens het gesprek met jouw focus naar jouw hart en ademhaling (leg terloops jouw hand op jouw borst) en denk “I AM, help me”. Terwijl degene voor jou aan het praten is denk jij alleen maar “I AM, help me” en/of je focust op jouw ademhaling.
Heb je vragen over bovenstaande oefeningen? Stel ze dan aan de teamcoach!

Heb je technische vragen? Stuur een bericht naar support@iamacademy.nl